Hur bli en licensierad bilhandlare i Pennsylvania

Licensierade bilhandlare är ofta de första som du ser när du går för att köpa en bil. De certifierade köpmän sälja nya och begagnade bilar. De förhandlar handpenning, månatliga avbetalningen och garanti erbjudanden. Att bli en licensierad bilhandlare kan synas mödosam, särskilt när man betänker det pappersarbete som måste fyllas. Men att veta vad man ska göra för att få din licens gör processen enklare. Instruktioner
lämna in ansökningar och betal Nödvändiga Avgifter
1

Komplett säljare ansökan. Skriv eller skriva ut den nödvändiga informationen om säljare Initial License Application, Form Spoa 2602 (se resurser). Använd en svart bläckpenna om du väljer att skriva ut information om ansökan. Supply viktiga data, inklusive ditt namn, postadress, personnummer, födelsedatum och hemtelefonnummer. Ge adressen för ditt företag eller bilfirma. Ange om du har tidigare licensierade av staten fordon ombord. Betala ansökningsavgiften, vilket är ungefär $ 25. Registrera och intygar att uppgifterna om ansökan är sanna och korrekta.
2

in licensen fordonets återförsäljare. Fyll i Vehicle Återförsäljare Initial License, Form Spoa 2602B (se resurser). Ange ditt företags namn och adress. Ange namnet på företagets ägare och ägarkategori bilen partiet faller in, exempelvis enskild firma, handelsbolag, förening eller företag. Inkludera en konstruktion av återförsäljaravtalet fysiska plats, inklusive områden kundparkering och utsedda områden där du kommer att parkera nya och begagnade bilar till salu. Bifoga en kopia av lagfartsbevis eller sex månaders hyresavtal. Begära en kopia av din återförsäljare intyg om närvaro, om du inte har för närvarande det. Ring 412-255-2182 om din återförsäljare ligger i eller i närheten av Pittsburgh och 215-868-2467 om din återförsäljare ligger är i eller i närheten av Philadelphia eller 717-348-4193 om din återförsäljare ligger är i eller i närheten av Scranton. Betala avgiften, vilket är ungefär $ 65.
3

Ansök om återförsäljare plåtar. Slutföra bilhandlare registreringsskyltar ansökan, Form MV-349 (se resurser) för att få dina registrerade tallrikar återförsäljare licens. Ange att ansökan är för nya återförsäljare plåtar. Notera om återförsäljaren plattorna är för ny eller begagnad bil försäljning. Ge ditt namn och namnen, titlarna och förarens licensnummer för alla delägare, partners och företagschefer. De typer av bilar du kommer att sälja. Ange namnet på ditt försäkringsbolag, försäkringsnummer och effektiva datum politiska. Kontrollera att din återförsäljare möter lokala zonindelning och förordningar byggnad. Kontakta en notarius publicus och få ansökan attesterad. Inkludera en kopia av din försäkring kort med ansökan. Maila den ifyllda ansökan till Bureau of Motor Vehicles, reglerade Client Services Section, 1101 South Front Street, Harrisburg, Pennsylvania 17104.
4

Fyll i Dealer Bond ansökan, Form MV-375 (se resurser) . Ange namnet på den huvudansvarige eller företagare, firmanamn och gatuadress. Supply namn och adress på den säkerhet företaget att du är bunden med. Skriv under och datera ansökan. Begäran om att en representant från borgen företaget också anmäla, datum och certifiera ansökan. Tänk på att bil återförsäljare måste upprätthålla $ 20.000 obligation inför varje driftställe som är i drift.
5

Bygg ett avtal med staten. Inkludera objekt som de dagar och timmar som din återförsäljare kommer att vara öppen för företag. Bekräfta att du kommer att hålla verksamheten anläggningar på ett sanitärt och presentabel skick och upprätthålla tillräcklig lagringskapacitet för registreringsskyltar, kort registrering och anställa tillräckligt med personal. Verifiera att du är angenämt att ha statliga företrädare utför oanmälda revisioner på din återförsäljare för att bekräfta att din anläggning uppfyller statens riktlinjer. Lägg ett original i den avslutade kontraktet med en kopia av alla avslutade andra program till State Board of Vehicle återförsäljare, tillverkare och försäljare, PO Box 2649, Harrisburg, Pennsylvania 17.105-2649. Inkludera en kopia av återförsäljaren plattan ansökan med ditt paket. Observera att du måste lämna ett originalexemplar av Dealer Bond ansökan till staten styrelsen.
6

Få kriminellt förflutet rekord för dig själv och för varje partner eller organisationsnummer officer anslutna med din bilhandlare. Fyll i Criminal Application Record Check, Form SP4-164 (se resurser) att begära kriminalregister. Ange ditt namn, postadress, födelsedatum, kön, telefonnummer och personnummer. Maila den ifyllda blanketten till Pennsylvania State Police Central Repository, 1800 Elmerton Avenue, Harrisburg, Pennsylvania 17.110-9758. Ring 717-783-5593 om du har frågor om din bakgrund utredning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150143.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.