Säkerhet Lagar för att sälja begagnade bilar

Efter att ha beslutat att sälja en begagnad bil, önskar du att du helt enkelt kan placera en snabb annons, ta några telefonsamtal och göras med det. Innan du säljer bilen, dock måste du se till att du följer en mängd konsumentskydd och lagar säkerhet. Säkerhet lagar för begagnade bilar kan variera från land till land så se till att kolla med din statens avdelning för motorfordon för att se till att du uppfyller alla lokala bestämmelser. Begagnad bil garanti

​​
I vissa stater finns det lagar som begagnad Massachusetts Vehicle Warranty lag. Denna lag säger att återförsäljarna eller individer måste ge potentiella köpare med en garanti mot defekter som påverkar fordonets säkerhet eller användning. Säljare måste också redovisa alla kända säkerhetsbrister. Lastbilar, skåpbilar och bilar omfattas av denna lag, om de säljs i delstaten Massachusetts, sälja för minst $ 700 (om de säljs av en återförsäljare) och har mindre än 125.000 miles på dem (om de säljs av en återförsäljare). Om en privat fest säljer bilen, kan den nya ägaren återlämna bilen inom trettio dagar om det är ett brott mot lagen.
Citron lag

Flera stater som Connecticut, New Jersey och New Mexico har använt lagar bil citron. En citron lag för en begagnad bil skapar ofta en viss garanti period under vilken köparen kan rapportera eventuella säkerhetsproblem med bilen. Säljaren ges möjlighet att reparera dessa säkerhetsproblem. Om reparationerna inte fungerar, måste säljaren antingen byta bil eller återbetala köparens pengar.
Inspektion
p Det finns ingen lag som kräver för inspektion av begagnade bilar, men det är i allmänhet bra att låta en potentiell köpare att få bilen besiktigas. Om du inte är tillåtet att ta bort bilen från din egendom för försäkring skäl, det finns mobila kontrollföretag som kommer att besöka din plats för att inspektera bilen för köparen. Det är ett smart drag att rekommendera att din köpare har bilen besiktigas innan köp. Detta kommer att skydda dig från köparen försöker lämna tillbaka bilen och säger som var osäkra innan den köptes. Addera Köpguide

Federal Trade Commission kräver att återförsäljarna ska skicka en köpguide på alla begagnade bilar som de säljer. Guiden ska framgå om bilen säljs med en garanti eller "som är," att alla löften ska vara skriftligt, att bilen ska besiktigas innan köp, de potentiella stora problem som kan uppstå i bilen i sin mekaniska och elektriska system och hur stor andel av reparationskostnaderna dealern kommer att betala enligt en garanti. Om en återförsäljare inte ger köpguide, kan försäljningen bli ogiltiga och en återbetalning kommer att krävas. En privat fest behöver inte inkludera en köpguide.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150279.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.