Michigan lagar om privata försäljning av begagnade bilar

skillnad nybilsförsäljningen, försäljning av begagnade bilar i Michigan har betydligt färre skydd och restriktioner som gäller för transaktionen. Även privata aktörer kan sälja sina bilar som de väljer, bör köpare vara medveten om att privata försäljning sker till stor del gottfinnande av de inblandade parterna. Även parterna kan enas om att vad gäller de väljer, ställer lagen minimala skyldigheter för varje part i privata transaktioner försäljning bil. Ny avdelning

Som med alla andra fordon, skall användas-bil säljare kunna överföra äganderätten av fordonet till köparen. Eventuella retentionsrätt, såsom de som innehas av en bank eller annan långivare, måste släppas av lien innehavaren innan titeln kan överföras. Även om det inte behövs, rekommenderar Michigan Department of State att både köpare och säljare går till statssekreterarens kontor för att slutföra titeln överföringen. Under alla omständigheter måste titel överföras inom 15 dagar från inköpsdatum att undvika förseningsavgifter. Köparen måste betala omsättningsskatt när den nya titeln söks, eller kunna bevisa att försäljningen skatter har betalats.
Bevis på Salu i

​​När en bil säljs mellan parterna i Michigan, är säljaren skyddad från eventuella skador som orsakats av köparen så länge köparen upprätthåller bevis på försäljning. Till exempel, om en köpare säljer en bil till en person som sedan omedelbart hamnar i en bilolycka och orsakar skador på tredje part, kan köparen skydda sig själv från alla anspråk tredje man har genom att upprätthålla korrekt bevis på försäljning. Även om säljaren fortfarande har bilförsäkring som gäller för den sålda bilen, kan han undgå ansvar genom att bevisa att försäljningen slutfördes.
Garanti Skydd

skillnad bilar som säljs av återförsäljare, är privat-bilförsäljningen i Michigan betraktas "som det är" försäljning, vilket innebär att säljaren ger inga garantier till köparen. Till exempel skyddar den så kallade "citron lag" i Michigan ny-bilköpare från bilar som har pågående eller återkommande defekter. Även denna lag skyddar köpare från problematiska fordon, gäller den inte för begagnade bilar försäljning från privata säljare. Michigan Sammanställt Lagar avsnitt 257.1401 påstår att endast nya bilar med defekter eller villkor som försämrar körning omfattas av skyddet av statens citron lag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150305.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.