Kan du få en bärgning titel bort från en fordon?

Ett fordon med en bärgning titel kan inte vara försäkrad, registrerad eller köras på allmän väg. Genom att följa vissa rutiner, men det är möjligt att ersätta en bärgning titel med en "ombyggd" eller "renoverad" titel, vilket kommer att ta bort dessa restriktioner. Den enda stora nackdelen med en ombyggd titel är att potentiella köpare av fordonet kommer att vara uppmärksamt på att fordonet gång utfärdades en bärgning titel och har sedan dess byggts om. Utfärdande myndighet

Den myndighet som ansvarar för att utfärda en ombyggd titel är normalt Institutionen för motorfordon (DMV) i den stat som utfärdat bärgning titel, även om du själv bor i en annan stat. Kom dock ihåg att ombyggda titel regler skiljer sig något från stat till stat. Om du bor i en annan stat från den stat där fordonet är titeln, kan du behöva skaffa en ombyggd titel först och överföra den till ditt tillstånd senare. Kontrollera med Department of Motor Vehicles i båda staterna för att se om en strömlinjeformad process är tillgänglig.
Fordon historia rapport

Du borde skaffa en rapport fordon historia för att bekräfta aktuella titeln status för fordonet. Dessa rapporter kan hämtas på nätet (se Resurser). Kontrollera bilen för 17-siffriga Vehicle Identification Number (VIN). Det är ingraverat på den yttre eller inre ytan av fordonet, men den exakta placeringen beror på märke, modell och år. Den fordon historia rapport kan erhållas med hjälp av VIN och kommer att berätta den aktuella titeln status för fordonet, oavsett om en panträtt föreligger på det, och om det har anmälts stulet i någon stat.


Reparation

Du måste reparera fordonet trafiksäkert skick att erhålla en ombyggd titel. Om du byter ut eller lägga till några delar, se till att hålla kvitton så att du kan bevisa att inga stulna delarna införlivades i fordonet.
Salvage Inspektion

Efter du reparera bilen, hämta en bärgning rapport titel inspektion och en ombyggd titel ansökningsblankett från webbplatsen för lämplig delstatsregeringen DMV. De exakta namnen på dessa handlingar varierar från stat till stat. Denna webbplats ska innehålla en lista med adresser till statligt godkända inspektörer bärgning fordon. Gå till inspektören närmast dig och bilen besiktigas för säkerheten. Ta bärgning rapport bilprovning med dig, eftersom inspektören kommer att behöva fylla i och underteckna den.
Application

sista steget i att få en ombyggd titel är att fylla i en ombyggd titel program och vrid den till rätt tillstånd DMV kontoret tillsammans med relevanta dokument. Dessa dokument kan innehålla en kopia av ditt foto-ID, inspektionsrapporten, dina kvitton reparation och andra dokument som krävs av den enskilda staten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150270.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.