Privat bil-Sale Regler

När du säljer en bil, ägare har ett par alternativ att välja mellan. De kan sälja bilen till en återförsäljare, byta in det för en rabatt på inköp av en annan bil, eller sälja det via en privat försäljning. Det sista alternativet innebär en ägare personligen sälja det till någon utan inblandning av en bank eller annan licensierad agent. När de deltar i en privat bil försäljning, finns det några regler som skyddar både säljare och köpare. Verifiera Köp


När en köpare bör du noga inspektera bilen före köp - ". Som det är" som de flesta privata bilförsäljningen Om du inte vet mycket om bilar, överväga att ta en mekaniker tillsammans. När du säljer, bestämma i förväg vilket pris är lämpade och vilka former av betalning kommer du att acceptera. Om du tar en betalning med check, kan du ringa den utfärdande banken för att kontrollera att det finns disponibla medel. Du kan också överväga att upprätta en enkel köpeavtal och kopiering köparens körkort.
Logga Över Titel

En privat försäljning endast kan utföras på ett fordon när ägaren har, eller kan komma i besittning av, bilen titel. När slutföra försäljningen, måste den tidigare ägaren underteckna över både bilen registrering och titel till den nya ägaren. Köpare bör notera VIN-nummer på både titel och registrering, matcha det mot numret på bilen. Gör kopior för din bokföring och informera den lokala länet skatt kommissionärens kontor i försäljningen, liksom din försäkringsagent. Lagar varierar enligt stat, men i allmänhet den nya ägaren är skyldig att skaffa en ny registrering och bära sin egen försäkring efter ca 30 dagar.
Föra register

bokföring av försäljning och /eller inköp av bilen är integrerad. Detta garanterar att säljaren inte längre är ansvarig för bilen, i händelse av en olycka eller stöld. Köparen kan också ansöka direkt till fordonets registrering och försäkring, och bör hålla försäljningen pappersarbete i bilen hela tiden tills juridiska registreringsbevis tas emot.
Saker att kontrollera angående
< p> Ta dig tid att noggrant undersöka en begagnad bil före köp. Notera detaljer i och runt fordonet, såsom bucklor eller repor, peeling eller rost färg och några mekaniska defekter. Säljare bör råda potentiella köpare av kända problem att fordonet kan ha eller skador som uppkommit tidigare, till exempel översvämningar, innan försäljningen av bilen är klar. Många stater 'citron lagar gäller inte för privat sålda begagnade bilar, så det finns lite rättsligt skydd för köpare som hittar ett allvarligt fel när bilen köps. Potentiella köpare kan också notera VIN-nummer och begära en kopia av service-rapporter från CarFax.com, AutoCheck.com, autocalculator.org eller andra källor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150339.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.