Hur Donera en gammal bil

Donera din gamla bil kan inte bara hjälpa någon annan, men det kan också vara ett skatteavdrag, vilket hjälper dig också. Att ta reda på hur man donera en bil kan tyckas svårt att göra men det är verkligen en enkel process. Du kan få glädje av att veta att din oanvända fordon kan hjälpa en mängd välgörenhetsorganisationer och en av dessa välgörenhetsorganisationer kan dra nytta av dess användning. Det tar bara en person för att hjälpa någon annan och den personen kan vara du när du gör en bil donation. Instruktioner
1

Ta reda på vad som händer när du donera din bil. De flesta gånger, är en välgörenhetsorganisation auto auktion så att kärleken kan samla in pengar till deras sak. I andra fall, är ett fordon som ges till en familj som är i behov av transport. I båda fallen kan du välja den välgörenhet du vill ge genom att gå till en bil donation webbplats och plocka från en mängd olika välgörenhetsorganisationer. Dessa donation anläggningar hanterar alla detaljer för dig.
2

Välj en välgörenhetsorganisation. Om du använder en donation webbplats kommer du att kunna välja från sin lista över välgörenhetsorganisationer som kommer att få din donation. Om du vill göra det själv, ring välgörenhet du vill donera till och ta reda på exakt vad stegen är i det enskilda välgörenhet.
3

Fyll en ansökan välgörenhet. Du kan antingen göra detta online eller ring det telefonnummer som för välgörenhet du söker eller donation webbplats online. Om du gör det på nätet, kommer webbtjänsten ger de frågor de behöver besvaras såsom namn och adress, vilken år, märke och modell din bil är, VIN-nummer, körsträcka, om det är en som kör bil och färgen. Detta är samma information som de ber dig på telefon.
4

Din information har nu gått in i ett datasystem och vidarebefordras till bogsering företag i ditt område. Den bogsering Företaget kommer att kontakta dig om att plocka upp din bil. Du måste ha titeln på ditt fordon tillgängliga när bogsering företaget kommer att hämta bilen. De kommer att förse dig med ett kvitto när bilen hämtas upp, oftast inom 24 timmar.
5

Behåll ditt kvitto i skattehänseende. Den allmänna regeln är att om din bil säljer för under $ 500, är ​​det kvitto som ges till dig av den bärgningsbil föraren tillräckligt att använda när du lämnar din skatt. Om det säljer för mer än $ 500 eller är värt mer än att du kommer att få en extra kvitto samt. Detta kommer till dig med posten och är viktigt för att bevisa din donation när de lägger upp dina IRS skatt former.
6

Var säker på var dina pengar tar vägen. Om du använder en online-tjänst för att hantera ditt fordon donation, se till att se hur mycket av medlen från försäljningen av din bil används för välgörenhet. Vissa tjänster laddar upp till 50%. Om du vill vara säker på alla dina donation går till välgörenhet du väljer, kommer du vill hantera donation själv och inte använda en donation tjänsten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150098.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.