Hur säljer jag en betald Off bil för ett billigare?

Nu när du har den bilen lönat sig, det är bara inte vad det brukade vara. Du är ute efter en förändring, men inte vill punga ut en massa pengar. Det är dags att sälja och du vill vara säker på att du får dina pengar är värt, precis tillräckligt för att köpa en bra pålitlig bil som passar dina behov. Att sälja din bil snabbt och för maximalt värde, måste du göra ett par saker för att locka rätt köpare. Saker du behöver
Bil titel
Visa fler instruktioner
sälja ditt fordon
1

Städa upp bilen så du kan marknadsföra den till potentiella köpare. Ta bort alla personliga ägodelar från fordonet. Dammsug insidan av bilen och torka det att ta bort allt damm, grymt och smuts. Tvätta och vaxa utsidan av bilen och uppmärksamma detaljer såsom bil fälgar och däck. En ren bil kommer att locka fler köpare och kommandot mer pengar, och kom ihåg ingen blir upphetsad om en smutsig bil. Om du inte kan tvätta det, har du förmodligen inte ta hand om det mekaniskt heller.
2

Ta din bil till en bra mekaniker och ha honom att se om det över för några uppenbara problem och bestämma värdet av fordonet. Om det finns några problem, kommer mekanikern peka ut dem och om inte, kan du visa rapporten för potentiella köpare att försöka hävda att bilen har problem. Skriv ut en CarFax rapport samt att visa att fordonet har inga olyckor frågor (se Resurser).
3

Slå upp värdet av fordonet på Kelley Blue Book att ta reda på hur mycket det är värd i sitt nuvarande skick. Ställ din prisklass därefter, och lägg sedan till ca 10 procent av priset för att möjliggöra förhandlingar rum. (Se Resurser)
4

Annonsera din bil på nätet, i lokaltidningen och på samtliga officiella anslagstavlor. Parkera bilen vid sidan av en huvudsakliga väg om möjligt, för att fånga uppmärksamheten hos dem som passerar förbi. Se till att du annonserar de viktigaste försäljningsargumenten för fordonet såsom låg körsträcka, pålitlig, bra gas körsträcka, och alla andra viktiga fördelar och funktioner i fordonet.
5

Samla de dokument du behöver för att handla försäljningen. Du kommer att behöva din bil titel, köpebrevet och annan dokumentation som krävs av ditt tillstånd Department of Motor Vehicles (DMV). Kontrollera att du har alla nödvändiga papper, innan underhållande potentiella köpare.
6

accepterar endast kontanter eller en bankväxel när du har en köpare och komma överens om ett pris. Du vill inte riskera att låta någon köra iväg efter att ha skrivit en dålig kontroll, lämnar dig med bara en enda röra att brottsbekämpningen måste reda ut för din räkning.
7

Logga över din titel till den nya ägaren, när du har kontanter eller bankväxel. Slutför alla andra pappersarbete som krävs av din statliga DMV och avboka din bilförsäkring. När du har slutfört dessa steg, lämna över nycklarna till den nya ägaren.
Köpa ett annat fordon
8

Sök efter en begagnad bil med hjälp av intäkterna från utförsäljningen av din fordonet. Börja din sökning genom att titta i den lokala tidningen, gemenskap anslagstavlor och på nätet. Du vill söka efter en begagnad bil eftersom det kommer att spara pengar. Försäkringspremierna är billigare, du kan spåra historien av bilen med VIN-nummer och kan oftast få en bättre affär när förhandlingar med en privat säljare, snarare än en återförsäljare. En nyckel till att hitta en bra affär är att söka efter motsvarighet fordon som inte är så populärt, men lika tillförlitliga. Till exempel, snarare än en Toyota Camry, prova en Mitsubishi Gallant.
9

Hitta en bil du är intresserad av och boka tid för att visa bilen. Inspektera fordonet för renlighet och be att få ta det för en provtur. Be för VIN-nummer för fordonet och dra en CarFax rapport och samtidigt på din provkörning, sluta med din mekaniker och ser det över. Om allt är bra att gå, är det dags att förhandla.
10

Kontrollera Kelley Blue Book värdet av fordonet och börja dina förhandlingar därifrån. Kom ihåg, säljare tenderar att göra värdet upp från det angivna värdet för att göra plats för förhandlingar. Arbeta dig ner från staten värdet, baserat på tillståndet i bilen både utseende klokt och mekaniskt. Ditt mål är att skjuta för low-end sortiment av Kelley Blue Book värde.
11

Ge din betalning till säljaren i form av kontanter eller en bankväxel. Se till att säljaren har titeln innan du ger honom betalningen. Skriv bilen titel och fortsätta till DMV för att ansöka om registrering och taggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150292.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.