Hur bestämma marknadsvärdet på ett fordon i New York State

Om du säljer eller donera en bil i New York, kommer du behöver för att bedöma marknadsvärdet av denna bil. Enligt Internal Revenue Service (IRS), är marknadsvärdet på en bil det pris som du skulle kunna sälja den för i ditt område i den aktuella marknaden. Typiskt marknadsvärdet av ett fordon är lägre än det pris som du betalade för den. Saker du behöver
vid km
dator med Internet-tjänst
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Få en mätarställningen från din bil. Du hittar den på förarens instrumentbräda i fönstret med de siffror som visar hur långt bilen körts sedan den tid det har tillverkats. Medan du är i bilen, ta del av några speciella funktioner eller anpassningar som har lagts av dig eller tillverkaren som ett alternativ, till exempel en taklucka eller in-dash sex skivors CD-växlare.
2

Kontrollera värdet av fordonet på Kelley Blue Book och NADA Guider webbplatser, med hjälp av märke, modell, år, körsträcka och särskilda kännetecken. Vara noga med att ange i din New York-postnummer för att få ett värde som är anpassat till din plats.
3

Se vad andra i New York säljer ett liknande fordon för genom att titta på Cars.com och Edmunds webbplatser. Din lokaltidning radannonser också kommer att ge dig information om det begärda priset för fordon som ditt. Försök att leta efter bilar som är i liknande tillstånd, även.
4

Använd en miniräknare för att lägga samman alla de olika be priser för andra som säljer en liknande fordon i New York. Sedan dividera med antalet bilar som du har lagt ihop. Resultatet blir det genomsnittliga utgångspriset, som du kan använda som det verkliga marknadsvärdet på din bil i ditt specifika område. Tänk på att marknadsvärdet troligen annorlunda på en annan plats. Detta innebär att om du försöker sälja fordonet i ett grannland, skulle det ha ett värde på mer eller mindre än i New York.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150260.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.