När ska NOTARIELL en bil titel till salu

Notarizing en bil titel under försäljningen av ett fordon säkerställer att alla underskrifter på handlingarna är äkta. Notarizing ger garanti bör en fråga någonsin uppstår om äktheten av transaktionen. Under försäljningen av ett fordon, notarizing ett köpebrev försäkrar att båda parter har godkänt villkoren i dokumentet, blockera chans för bedrägeri. Inte alla stater kräver en attesterad köpebrev. Besök din lokala avdelning av motorfordon för din statens krav. Saker du behöver
Bill of Salu Köparen
Säljaren
Notarius Publicus
Visa fler instruktioner
1

bestämma försäljningspriset på fordonet . Jämför skick din bil till försäljningspriset för dem på marknaden. Edmunds verkliga marknadsvärde och Kelley Blue Book är populära medel för att avgöra hur mycket en bil är värd.
2

hitta köpare och diskutera villkoren för försäljningen.
3

Skapa ett köpebrev att inkludera alla termer mellan både köpare och säljare. Inkludera viktiga detaljer såsom datum för försäljningen, pris, skick och betalningsvillkor.

Detta dokument bäst skapas skrivs med tydliga ordflöde för att förklara detaljerna i transaktionen. Innehålla namn och adress till både köpare och säljare, detaljer fordon (år, märke, modell, VIN), fordonets skick vid tiden för besittning, och betalning belopp och villkor. En handskriven köpebrev är acceptabelt så länge det har undertecknats av alla parter.
P Det kan skrivas i en standard ordbehandlingsprogram, eller en mall kan användas. Säkerställ mallar innehåller alla delar av försäljningen som behöver täckas. Inkludera ett utrymme för datum och tryckta namn och underskrifter i slutet av dokumentet anger acceptans av alla tidigare skriftliga fråga. Märk signaturer "Köpare" och "Säljare" respektive.
4

Hitta en Notarius Publicus i ditt område. Den Notarius Publicus nationella registret kan du söka efter postnummer för Notarius Publicus i ditt område. Lokala företag såsom försäkringsbolagen, postkontor, bail bond företag och banker anställer ofta Notarius Publicus samt.
5

Skriv i köpebrevet med säljaren och Notarius Publicus som signering vittnen.

6

Ta attesterad dokument till din lokala DMV att officiellt avsäga ansvar sålda fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150299.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.