Saker att veta när sälja din bil

Många människor väljer att sälja sin bil innan du köper en ny för att undvika besväret med att förhandla om ett andrahandsvärde. Vanligtvis kan du få mer pengar genom att sälja din bil själv istället för handel den till en återförsäljare. Men det finns några viktiga saker att veta när du sätter ditt fordon till försäljning. Om du har rätt kunskap, kommer det att hjälpa dig att ställa in ett rättvist pris, sälja din bil snabbare och undvika bedragare som lever på begagnade bilar säljare. Värde

När du säljer din bil, måste du veta dess verkliga värde. Detta betyder inte att dess Kelley Blue Book värde, även om Kelley: s hemsida är ett bra ställe att få några grundläggande siffror. Men oavsett vad de officiella källor säger, är bilens verkliga värde motsvarar det belopp liknande fordon säljer i ditt område. Priserna kan variera kraftigt från staten och staden. Ta reda på den nuvarande takten i ditt område genom att kolla på nätet och radannonser och webbplatser för begagnade-bilhandlare, såsom Carmax.
Reklam

Känn din gratis reklam optioner och avgassystem dem innan du börjar betala för annonser. Det finns många gratis online webbplatser som Craigslist och Kijiji, som tillåter dig att skicka gratis annonser. Sätt en skylt i bilen så att den kan fungera som en rullande skylt. Häng kort på stortavlor i lokala butiker. Om dessa ansträngningar misslyckas, kan du alltid sätta en betald annons i din lokala tidning platsannonser eller på en webbplats som Auto Trader eller Autobytel.
Förberedelser

Första intrycket räknas när man säljer bilen. Även om fordonet är i perfekt mekanisk form, ska du stänga av potentiella köpare, om den har en lerig kropp och smutsig interiör. Detalj bilen själv eller anlita någon att göra det åt dig.
Tidsplan

Vissa tider på året är bättre för att sälja bilar än andra. Människor är inte typiskt intresserade av att köpa en bil runt helgerna eftersom de är fokuserade på att köpa presenter och planera och delta i fester och släktträffar. Om du vill sälja din bil, är det bättre att vänta tills skatteåterbäringen säsongen om du kan. Det är när folk kommer att ha extra pengar för big-biljett inköp som bilar. Back-to-school tid kan också vara bra, eftersom många high school och college studenter letar efter tillförlitliga transporter till och från klassen.
Pappersarbete

har alla nödvändigt pappersarbete redo innan du lägger din bil till försäljning. Detta inkluderar titeln (om din bil lånet betalas ut), information om garanti om det fortfarande finns någon täckning, och kvitton på oljebyten och annat underhåll och reparationsarbeten. Du kommer att kunna visa potentiella köpare att bilen har varit väl underhållna och säkerhetskopiera alla påståenden om senaste reparationer. Du ska också vara redo att slutföra försäljningen, om de väljer att köpa fordonet
Varning
p Det finns många bedrägerier med anknytning till privata bilförsäljning. En av de vanligaste är att höra från en köpare som vill köpa din bil sight unseen. Han skickar dig en check för flera hundra dollar under det begärda priset, säger åt dig att skicka överskottet via Western Union till en vän som kommer att plocka upp eller frakt av bilen. Kontrollen kommer initialt klara, men så småningom kommer det att returneras som en bluff. Då kommer du ha trådbundna pengar och vara ansvarig för att din bank för hela beloppet på checken. En annan bluff innebär ett företag ringa dig för att säga att de har en köpare till din bil. De kommer inte att avslöja hans identitet förrän du betalar en avgift. Naturligtvis finns det ingen köpare, och alla pengar du ger bedragaren försvinner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150157.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.