Hur man säljer en bil

När du säljer en bil, privata transaktioner nästan alltid generera mer pengar än att sälja till en återförsäljare. Göra processen smidigare genom att sätta dig själv i köparens skor (se Hur du köper en begagnad bil) och sälja din bil snabbt, och möjligen för mer pengar. Instruktioner
1

Rensa ut din bil, sedan tvätta, vakuum och vaxa den. Åtgärda mindre problem, eller förbereda sig för att komma ner betydligt i din fråga pris. En ren bil kommer att ge mer pengar än exakt samma bil som är smutsig.
2

Ta en mekaniker titta på bilen innan du säljer för att bedöma dess värde och identifiera problem. Detta kommer att hålla några köpare från att berätta att sänka priset genom att påstå att bilen behöver betydande arbete.
3

Forskning bilens värde i Kelley Blue Book (kbb.com), och jämför med andra säljarnas frågar priser för samma årgång modell. Detta kommer att ge dig en grund för ett realistiskt pris (tillsätt lite mer så att du kan bekvämt pruta).
4

Post en annons i tidningen, på nätet, i fönstret i bilen, på gemenskap anslagstavlor - var du kan få ordet. Skapa en webbplats för att visa ytterligare bilder och beskrivningar av fordonet. (Se Så att köpa eller sälja en bil på nätet.) Var noga med att lyfta fram säljargument såsom låg körsträcka, bra skick, paketresor alternativet, eftermarknad tillägg (ny hardtop eller billarm), antal ägare (om det är väldigt låg), icke-rökning ägaren (s), och fullständiga register underhåll.
5

Kör en rapport bil historia på din bil genom en tjänst som Carfax.com, sedan skriva ut den för att visa potentiella köpare.

6

Kontrollera att du har i din ägo: titel, inga utestående biljetter, ett köpebrev eller fordonets överlåtelseformulär (tillgängligt från DMV), up-to-date utsläpp certifiering, registrering och en friskrivning formulär . Din lokala DMV kommer att kunna identifiera rätt pappersarbete som behövs för din stat eller stad.
7

Bekräfta att alla som vill provköra bilen har en aktuell körkort. Var beredd på potentiella köpare för att fråga om deras mekaniker kan kolla bilen. Om du har haft en mekaniker titta på bilen nyligen, kan du visa kvittot eller arbetsorder. Det rekommenderas att "hänga på" de presumtiva köpare knappar medan de provköra bilen. När du har kommit överens om ett pris
8

, be om kontanter eller en bekräftad check. Acceptera inte personliga checkar eller avbetalning.
9

Fyll i köpebrevet, som köpare och säljare både teckenspråk och göra kopior för er båda. Skriv över titeln och fylla i en friskrivning blankett (finns på DMV). Avboka din försäkring för bilen, så om något händer med det du inte kommer att vara ansvarig. Om du inte har ordnat annars är det en bra idé att lägga till "Car säljs i" befintligt skick "skick utan någon garanti eller garanti" på köpebrevet.
10

Kontrollera att du har tagit bort alla personliga ägodelar från fordonet inklusive carseats, nyanser fönster, stam Tillbehörsförvaring, hållare CD etc. Viktigast avlägsna registreringsskyltarna innan de kör iväg. Detta kommer att eliminera eventuella problem som kan uppstå på slutet. Om stoppad av polisen, kommer köparen att kunna använda köpebrevet som underlag för bevis på ägande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150087.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.