Hur man säljer en bil i Georgia

Ibland när det är dags att bli av med en begagnad bil, du byter bara den i en ny modell. Om du behöver faktiskt sälja en bil, kan det vara en riktig huvudvärk. Den goda nyheten är att om du vet reglerna och ha en plan, kan du sälja en bil i Georgien och få mer pengar med mindre krångel. Saker du behöver
Titel eller ursprungsintyg
Visa fler instruktioner
1

Vet de statliga regler som gäller när du säljer en bil i Georgien. Du måste ha titeln till bilen om det inte är förbi en viss ålder. I så fall kan du ersätta ett ursprungsintyg. Datumen på denna ändrar från år till år. Du kan ta reda på om din bil kvalificerar och få ett ursprungsintyg via ditt län skatt kommissionärens kontor.
2

Skaffa former som kommer att behövas för att genomföra försäljningen. Strängt taget, så länge du har titeln (eller ursprungsintyget) du behöver inte ha några andra handlingar. Men det är mycket lättare att sälja en bil i Georgien om du har ett köpebrev redo att fylla ut och en titel vidarebefordringsavgift formulär för din köparens bekvämlighet. Båda är tillgängliga online via länkarna i slutet av denna artikel. Det är också en bra idé att ha en kopia av din titel för att hålla för din bokföring.
3

Rengör bilen inifrån och ut. Att sälja en bil är som att sälja ett hus. Om det är rent och snyggt det kommer att sälja snabbare och förmodligen för mer pengar. Om fordonet är en senare modell och värt en hel del, kan det vara värt mödan att investera några dollar att göra mindre reparationer till klädsel och få en tune-up.
4

Annonsera sälja din bil i Georgien. Dina bästa reklam alternativ är tidningen, webbsajter och lokala fordonsindustrin guider köpa. Men inte försumma platser som anslagstavlor i lokala kyrkor eller högskolor.
5

Vet dina fakta när du förhandlar med en potentiell köpare. Det bästa sättet att kosta dig pengar när du säljer en bil är inte att veta hur mycket det är värt. Du kan kontrollera det verkliga marknadsvärdet på din bil mycket enkelt genom att titta på online-versionen av Kelly Blue Book. Klicka bara på länken till webbplatsen i slutet av den här artikeln.
6

Avsluta försäljning och fyll i köpebrevet. I Georgien är det köparens ansvar att gå till länet skatten kommissionärens kontor och registrera titeln förändring och för att få nya etiketter. Innan du lämnar över nycklarna, ta bort den gamla licensen taggen och hålla den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150100.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.