Lagar för att sälja begagnade bilar

Att köpa en bil är ett stort beslut, oavsett om det är en helt ny modell eller en begagnad bil. Även nya bilar kommer med tillverkarens garanti, begagnade bilar representerar ofta mycket mer av en risk. Det finns flera lagar som köpare och säljare måste följa för en begagnad bil försäljning för att skydda båda parter och uppfylla statliga riktlinjer. Garantier

Säljare är inte ansvariga för att utvidga någon typ av garanti på en begagnad bil. Detta innebär att begagnade fordon som säljs i privat försäljning är helt oskyddade. Men många bilhandlare, även de som enbart handlar med begagnade bilar, erbjuder en begränsad garanti att vinna köparens förtroende och skapa ett positivt rykte. Dessutom kommer en begagnad bil med en befintlig fabriksgaranti behålla sin garanti när den säljs som används, med återstoden av den ursprungliga garantitiden går till den nya köparen. Addera Lemon Lagar

flesta stater har en citron lag, vilket berättigar används bilköpare till ersättning om de köper en bil som upplever större mekaniska fel medan fortfarande under garanti. Detta inkluderar både befintliga nya bil garantier på sålda modeller som används, eller begränsade garantier som erbjuds av begagnad bil säljare. Bilar köps utan en garanti som inte omfattas av bestämmelserna i en citron lag.

Citron lag detaljerna varierar från stat till stat, i allmänhet gäller endast fordon med stora problem. I Kalifornien till exempel, kan förarna inte ansöka om en återbetalning eller utbyte enligt citron lag om den begagnade bilen har varit omöjligt för 30 dagar eller har tagits till en auktoriserad återförsäljare för reparation minst fyra gånger för samma problem. Om tillverkaren och används bilhandlare både vägra att återbetala kunden, kan staten bli inblandade, agerar först som medlare och så småningom beordrat återbetalning för kunden.
Titlar och registerstyrelsen

nybilsköpare måste ansöka om en ny titel i eget namn. För privat försäljning, är säljaren vanligtvis krävs för att underteckna på baksidan av den ursprungliga titeln certifikatet, som den nya ägaren kan sedan ta till DMV för att ansöka om en ny titel.

Registrering lagar varierar enligt stat. I vissa stater, måste den nya ägaren ansöka om en ny registrering, komplett med nya registreringsskyltar. Andra stater som Kalifornien, mandat att plattorna stannar med bilen och att den nya ägaren förnyar bilens registrering efter försäljningen.
Skatter

Begagnad bilköpare måste också betala statlig och lokal inkomstskatt på sina inköp. Begagnad bilhandlare automatiskt debitera moms på försäljningspriset, inklusive den i kontanter eller långsiktig finansiering priset. I privat försäljning, är köparen skyldig att anmäla inköp och betala de nödvändiga skatterna innan du ansöker om en ny titel eller registreringshandlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150234.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.