Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man bygger ett vatten till bränslecell

Vätebränsleceller använder väte för att skapa makt. Den kemiska energi som lagras i förbindelsen av en väte-molekylen frisätts i form av elektrisk energi. Vatten och elektricitet är biprodukter av reaktionen. Eftersom en vattenmolekyl är sammansatt av väte och syre, kan vatten användas som en källa av vätgas för en bränslecell. Skapa en bränslecell av denna typ lägger en mer scenen till ett väte bränslecell enhet. Saker du behöver
vätgasdrivna bränsleceller
Lithium-ion batteri
Högtrycks vattentank
Högtrycks vätgas tank
Hydroackumulatorer vätgas och kompressorpump
Vatten dioder elektrolys och enhetens
Reglerad DC strömförsörjning
Visa fler instruktioner
Skapa och lagra vätgas
1

Anslut vattentanken till en vatten elektrolys enhet. När laddas med likspänning ström, separerar denna anordning vattenmolekylen in i dess beståndsdelar, väte och syre. Endast filtrerat vatten bör användas i en elektrolysapparat.
2

Reglera likspänning med en reglerad konstant ström direkt spänningsmatning. Elektrolys reaktion sker bara under rätt förhållanden.
3

Fånga och komprimera vätgas i ett högt tryck vätgas tanken via den hydrauliska vätgas ackumulator och kompressor pump. Dessa enheter bör uttryckligen rekommenderas för att fånga mycket lättantändlig vätgas och jordat för att undvika statisk elektrisk urladdning.
4

Släpp syret skapats genom elektrolys reaktion på luft. Inga särskilda åtgärder behövs för att lagra eller släppa syre.
Använda Hydrogen Fuel Cell
5

Köp en väte-kit bränslecell, som är kommersiellt tillgänglig genom specialiserade detaljhandlare. En bränslecell använder ren vätgas skapas och lagras i steg ett som råmaterial för att skapa makt.
6

Anslut högt tryck vätgas tanken till vätgasdrivna bränsleceller, enligt tillverkarens specifikationer . Vätgasen leverans bör regleras som till tryck och volym, enligt bränsleceller utformade specifikationer.
7

Anslut en reglerad DC strömförsörjning till bränslecellen. Den bränsleceller kemisk reaktion kommer endast ske inom givna parametrar. DC ström krävs för att initiera bränsleceller kemisk reaktion.
8

Anslut cellen vätgas till en reglerad effekt lagringssystem, såsom en hög kapacitet litium-jon-eller nickel-kadmium-batteri . Bränslecellen kommer att skapa den elektriska energin, som kan lagras i en traditionell batteri. DC-spänningen kan också användas för att driva en vanlig hemmet såsom glödlampor eller radio om strömmen leverans systemet är anslutet till en strömriktare, som omvandlar DC likström till en AC växelström.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134545.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.