Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör en Elektrolysör Väte Generator

krympande oljetillgångar och stigande bränslepriser har orsakat mycket av världen att förvränga efter lämpliga ersättare för fossila bränslen. Som de flesta av det vetenskapliga samfundet, koncentrerar regeringen och näringslivet på vätgasdrivna bränsleceller och elektricitet som ersättare bränslen för transporter, några modiga bakgård uppfinnare koncentrera sina ansträngningar på att utveckla sätt att producera vätgas på efterfrågan för användning i befintliga förbränningsmotorer. Resultaten av deras experiment har gett oss elektrolysören. Den här enheten kan utvinna väte ur vatten, och använda vätgas för att komplettera dagens bränslen. Saker du behöver
byggplaner (se "Referenser") katalog 101-plattor av rostfritt stål
färdigskurna akryl bostäder bitar
Plast lim
80-slippapper
Natrium hydroxid
Kaliumhydroxid
Visa fler instruktioner
1

Montera färdigskurna akryl bitar som bildar elektrolysören s bostäder, använda limmet rekommenderas av leverantören. Dessa tum tjocka bitar av akryl är tillgängliga från din lokala leverantör, färdigskurna till de specifikationer som anges i konstruktionen planer finns på referenser i den här artikeln (se länken till "Elektrolysör planer" sid 13-16). Förstärk hörnen med vinkeljärn och skruvar. Täta innerhörn med tätningsmedel för att förhindra läckage.
2

Förbered plattor av rostfritt stål genom att slipa dem i en korsmönstret med 80 sandpapper. Detta avlägsnar ytoxidation, ökar ytan, och de små toppar och dalar kvar av slipprocess hjälpa gasen bubblar flykt under användning. Skölj bort sliprester med destillerat vatten.
3

Stapla alla 101 plattor tillsammans, sedan linda dem med tung gauge tråd. Markera en kant med en fil så att plattorna kan installeras i korrekt orientering. Applicera korta pulser av likström genom att röra de fria ändarna av kabeln till ett batteri som visas i byggplanerna.
4

Montera plattorna i skårorna i akryl elektrolysör bostäder. Korrekt orientering av plattorna är viktig. Rada upp de märken som gjordes under plattan beredning. Anslut strömkablarna som visas i byggplanerna.
5

Förbered ytan av stålplåtar genom att blötlägga dem i en fem-till-tio procent av natriumhydroxid (NaOH), vilket är vanligt lut. Placera plattorna i elektrolysören bostäder och tillämpa en två-volts laddning till de yttre två plattor, som visas i planerna, för ett par timmar. Skölj sedan med destillerat vatten och upprepa. Efter beredning, låt enheten köra två eller tre dagar och följa upp de aktuella och elektrolyt nivåer. Tillsätt vatten till elektrolyten som behövs för att hålla plattorna omfattas. Efter två eller tre dagar, tömma enheten och skölj rikligt med rent vatten. Enheten är nu förberedd för användning.
6

Blanda tillräckligt full styrka natriumhydroxidlösning att fylla elektrolysören. Fyll elektrolysatorn till en tum under toppen av plattorna om du använder rak likström, eller till halva platthöjden om utnyttjande resonant drift. Vid försörjning av ström till bultarna strömförsörjning, kommer elektrolys inträffa, och vätgasen som orsakas av detta kommer att vara tillgänglig till motorn genom utloppsröret av elektrolysören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134276.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.