Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur du sätter Pond Alger till biodiesel

Med stigande oljepriser och ökad miljöhänsyn, producera bränsle från alternativa källor har blivit en fråga av intresse. Ett alternativ bränsle som för närvarande produceras med viss framgång är biodiesel. Biodiesel är ett förnybart bränsle som produceras av motorer för diesel som har härletts från naturliga oljekällor. Använda alger som en oljekälla är ett attraktivt alternativ eftersom algerna växer mycket snabbare än någon annan marksänd oljeproducerande grödor, som producerar mycket högre total oljeavkastningen. Processen att konvertera algal oljor i biodieselbränsle är samma process som används för att konvertera andra växtoljor. Saker du behöver
Stor plastbehållare
Etanol
Natrium
algolja
Vaporizer
Laboratory-grade vakuum
Visa fler instruktioner
1

Blanda etanol med natrium i behållaren. Den resulterande blandningen kallas natriumetanolat och det tjänar som katalysator för processen.
2

Tillsätt algolja till natriumetanolat. Du vill ha en kvot på 3 mol alkohol (natriumetanolat) till 1 mol triglycerid (algolja). När blandningen lägger sig, kommer du att ha tre produkter:. Biodiesel, natriumetanolat och glycerol genom att lägga i eter och saltvatten
3

Separat blandningen och blanda väl. Bottenskiktet innehåller eter och biodiesel, och toppskiktet kommer att innehålla glycerol.
4

Använd en förångare under högt vakuum för att separera biodiesel från eter. Etern förångas och biodiesel kommer att vara kvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134707.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.