Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Konvertera använd motorolja till bränsle

Många miljöaktivister argumentera om det bästa sättet att göra sig av med använd motorolja. I stället för att avyttra det, konvertera den till användbart bränsle för ditt hus eller dieselfordon. Spara pengar och hjälpa miljön genom att göra bränsle av din begagnade gamla motorolja. Saker du behöver
använd motorolja
2 HDPE fat
Filters: 10-mikron och 5-micron Sida 2 PVC kopplingar Sida 2 PVC-rör (12 inches) Sida 2 stora trattar
Industri-grade lång metall sked, lång paddel eller borr omrörning fastsättning
Visa fler instruktioner
1

Hitta två 15 - till 20-liters High Density Polyethylene, eller HDPE , tunnor. HDPE är en tålig och vanlig plast. Faten är ofta blå. Om möjligt, köpa fat som har volym märken på sidan för att hjälpa dig att avgöra hur många liter olja finns i pipan.
2

Mät pour hål i båda fat lock. Montera filtret bilagor på båda piporna. Bifoga en PVC koppling till pour hålen - använd en som passar väldigt tätt i hålet. Använd kopplingar som är större i ena änden än den andra så de kan hjälpa tratt oljan från det större röret in i den mindre pour hålet. Fäst en 12-tums längd av PVC-rör i varje kontakt. Röret ska vara samma diameter som dina filter. Placera en tratt in i toppen av röret. Diametern på änden av tratten bör vara något mindre än röret.
3

in 10-micron filter till ett rör. Det bör passa väl men ändå vara löstagbar för rengöring. Häll använda motoroljor i tratten, genom röret och över filtret in i pipan. Ta det långsamt för att säkerställa att oljan inte spiller över tratten. Detta steg avlägsnar större partiklar från oljan.
4

Sätt i 5-micron filter i det andra röret, och häll oljan från den första cylindern till den andra genom din PVC tratt. Denna andra filtrering avlägsnar fina sediment från använd motorolja.
5

mäta mängden filtrerad olja i andra fat. Använd fat sidomarkeringar om närvarande. Om inte, placera en mätsticka i pipan, och se till att det når bottnen. Anteckna hur många inches djupt oljan är. Mät samma avstånd ovanför olja som det är djupt, till exempel, om det är 6 inches eller 4 gallons djupa, göra en markering på 12 inches eller 8 gallons
6

Häll vanligt dieselbränsle in. oljan. Fyll den med ditt varumärke, som kommer att göra en blandning som är hälften olja och hälften diesel.
7

Rör om blandningen i 20 till 30 minuter med en industriell kvalitet metall sked eller lång paddel. Du kan också använda en borr bifogad fil som används för att blanda betong. Bränslet är klar när båda komponenterna har helt integrerade och det finns ingen mer separation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134635.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.