Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Varför är hybridbilar bättre för miljön?

Under 2009 utgjorde hybrid bilförsäljningen 2 procent till 3 procent av den totala bilmarknaden. Försäljningen, som redan ökar stadigt, väntas stiga ännu kraftigare med rörelse uppåt gaspriserna. Enligt webbplatsen hybridcar.com, uppgick hybridbil försäljning 23.654 enheter för månaden april 2010, en ökning med 8 procent över försäljningen under april 2009. En enkät utförd av hybridcar.com visade att över 60 procent av de nya bilköpare åtminstone överväga en hybrid. Om

För de flesta människor, motsvarar termen hybrid till bättre gas körsträcka och en minskning av giftiga utsläpp. Men inte alla hybridfordon är lika. Hybrider använder mer än en kraftkälla för att flytta runt. Alla kommersiellt tillgängliga hybridbilar är bensin-elektriska hybrider. Det finns olika typer av hybrider (mild, assistera eller full) som arbetar på olika sätt för att uppnå olika mål i miljövinster och effekter. Skillnader i hybridsorter definieras av skillnader i deras drivlinor. När du jämför batterikraft till bensin makt
Elektricitet

, är el mycket effektivare. År 2007 skulle Electric Power Research Institute beräknat bensin behöver kosta cirka 75 cent per gallon för att vara så effektiv som ett fulladdat elektriskt hybridfordon. Bensin har inte varit så billig sedan 1970-talet.
Oil

2005 US Department of Energy: s Pacific Northwest National Laboratory uppskattas att tre fjärdedelar av landets små fordon kan debiteras av befintliga elnätet utan att bygga nya kraftverk. Det uppskattas vidare att om alla dessa fordon ersattes med elhybridfordon skulle eliminera behovet för 6,5 miljarder fat olja per dag, eller 52 procent av nuvarande amerikanska oljeimport.
Utsläpp

Enligt National Resources Defense Council, är mer än hälften av de nationella energinät drivs med kol, och i områden där elektriska hybrider debiteras genom kol förutsättning-el, det finns möjlighet till ökade nivåer av sot och kvicksilverutsläpp. Men en gång renare elektriska energikällor som vind-och solkraft är mer allmänt tillgängliga, kommer utsläppen att minska.
Future
p Om hybridbilar kommer att ta en större andel av bilmarknaden, måste priserna sjunker till en punkt där de är mer liknar nonhybrid modeller. Tills hybrider vidareutvecklas och drivlinan teknik är inte så dyrt, det kommer att bli svårt för tillverkarna att producera hybrider kostnadseffektivt och passera besparingarna på till konsumenterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134343.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.