Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Flis Vs. Hampa Biobränsle

I det förflutna och i nuet, loggar bränslebränder att uppvärmning av bostäder och tillagning av mat. Idag finns ett utbud av trävaror att välja mellan, inklusive träflis. Förutom trä, är andra växter används för att skapa bränsle. Dessa växter är majs, sojabönor och hampa. Medan både flis och hampa är förnybara biobränslen, har de olika egenskaper som kan göra en mer önskvärd än den andra. Biobränsle Typer

Flis används ofta för att göra alkoholbaserad biobränsle. Ett exempel är etanol. Många bilar är idag FlexFuel bilar som kan köras på bensin eller bensin /etanol blandningar. Hampa, å andra sidan, används för att göra biodiesel. Detta biobränsle skapas från oljan av fröna. Fröna pressas för att extrahera hampa olja, som sedan används för att skapa biodiesel. Biodiesel kan användas i dieselmotorer som makt lastbilar och större former av transport.
Sustainability

träflis är en biprodukt av andra timmer industrier, dessa branscher kräver avskogning. Eftersom det tar år för träd att växa, är avskogning inte lika hållbart som planterar en årlig gröda, som hampa. Inte bara kan hampa odlas varje säsong, men det kräver inte en hög kvalitet plantering fält som andra mat-baserat bränsle grödor. Hampa behöver inte en rik jord att växa. Det kan odlas under svåra förhållanden, med lite vatten eller underhåll.

Både hampa och flis är biprodukter av befintliga industrier
Biprodukter och andra användningsområden. Träindustrin skapar flis under flera stadier av produktionen. Träflis produceras vid bearbetning av stora stockar i RAW virke och att bygga ut varor virket. Flis kan sedan omvandlas till biobränsle, eller används för andra ändamål, såsom landskapsarkitektur kompostmaterial. Hampa är också en biprodukt av fiberindustrin. Hampa växten bearbetas till fibrer som används för att göra kläder och industriell trasa. Tyvärr
laglighet

, medan det är lagligt att odla träd som helst och producera flis , är det inte lagligt att odla hampa i USA. Detta trots det faktum att kommersiella hampa innehåller mycket lite av det kemiska ämne som missbrukare söker från anhöriga till denna anläggning. Detta skapar problem för medborgare som vill använda hampafrön som biobränsle. I andra länder däremot, är hampa som odlas kommersiellt för fiber industrin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134742.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.