Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är fördelarna med E85 Alternative Fuel?

E85 refererar till ett alternativt bränsle som består av 85 procent etanol och 15 procent bensin. Etanol (etylalkohol) är ett bränsle som produceras vanligtvis från fermenterad och destillerad majs. Flex-fuel-fordon, som normalt har en gul tanklock, kan köras på E85 eller bensin. Dock kan använda E85 i ett konventionellt fordon orsaka skada. E85 är mest populär i mellanvästern som producerar majs, men det kan finnas i över 1.900 bensinstationer i hela USA, enligt Naturvårdsverket. E85 har många fördelar jämfört med bensin och andra bränslen. Minskar oljeberoende

etanol i E85 produceras i 20 stater, särskilt mellanvästern som Minnesota, Iowa, Illinois och Nebraska. Som av 2011, är USA den största etanol producenten i världen. Använda E85 minskar vårt beroende av utländsk olja.
Etanol Förnybar

Etanol är en förnyelsebar energikälla, eftersom det kommer från majs och andra jordbruksprodukter, såsom sockerrör. Däremot kan bensin inte produceras när världens oljereserver är uttömda. E85 är inte helt förnybar eftersom den innehåller en del bensin, men det är mycket mer förnybar än bensin.
Minskade utsläpp

E85 producerar halter av växthusgaser utsläpp som liknar de som produceras av bensin. Dock skapar E85 färre totala utsläppen av växthusgaser än bensin eftersom E85 inte transporteras så långt som bensin.
Kostnad

E85 vanligtvis kostar mindre än bensin per gallon, även E85 bränsleekonomi är också cirka 30 procent lägre än bensin. Beroende på prisskillnaden, är E85 billigare att använda per mil än bensin i vissa områden. Skatteincitament för att använda E85, kunde förbättringar i etanolproduktion och flyktiga bensinpriser gör E85 betydligt mer kostnadseffektiv än bensin i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134546.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.