Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder spillolja i en dieselmotor

Dieselmotorer är maskiner som körs väl på bränsle bestående av en blandning av bensin och olja. Dieselmotorn kan göras för att köra på spillolja utan större modifieringar, och det kommer inte kosta dig en hel del. Du kan enkelt skaffa spillolja från platser som t.ex. restauranger och bostäder, som använder vegetabilisk-baserad olja för matlagning, och bara använda den för att köra din bil. För att göra spilloljan uppnå rätt tjocklek för att inte skada din dieselmotor, måste motorns ha en tank värmare. Saker du behöver
Titrering kit
Tankvärmare kit
Bränslefilter Tool Review Spillolja
Visa fler instruktioner
1

Sätt ett värmeelement kit i din motor tank. Den bortkastade vegetabilisk olja har hög viskositet, och det måste värmas upp för att bli smal och fungera som ett bränsle för motorn.
2

Kontrollera din värmare kit för en värmare, och installera den på bränsleledningen så att avfallet vegetabiliska oljan hålls på rätt viskositet innan det blir bränt. Samla din spillolja från olika källor
3

. Du kan ingå ett avtal med kaféer och restauranger att förse dig med sina använda vegetabilisk olja.
4

Testa spillolja för dess pH-värde med titrering kit. Du bör se till att spilloljan är mer på den alkaliska sidan, istället för att vara sura, eftersom det lätt kan skada dieselmotorn.
5

Köp ett bränslefilter kotte från alla bildelar butiken, och välja spillolja ordentligt så att alla fasta partiklar avlägsnas från oljan innan det blir fylls på i motorn.
6

Sätt spillolja i motorn i en liten mängd först. Kontrollera om fordonet körs på spillolja. Äldre modeller är skyldiga att acceptera spillolja som bränsle, medan moderna motorer kan ha vissa problem med det. Trial and error är viktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134478.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.