Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur Fordon Beröra Carbon Footprint?

En koldioxidavtryck är ett mått på mängden växthusgaser som släpps ut från din bil, hus eller företag. Du kan använda den för att mäta den direkta effekten av alla de objekt som du använder. Fordonen skulden för en betydande del av utsläppen av växthusgaser och därmed klimatförändringarna. När oron över klimatförändringarna växer, är mer effektiva alternativ utvecklas för att minska koldioxidutsläppen. Carbon Footprint

Kolspår vanligen beräknas för individer, hushåll eller företag. Du kan beräkna (CO2) koldioxidutsläpp för enskilda delar av din livsstil, till exempel ditt hus, bil eller motorcykel. Den typ av fordon du kör, samt hur mycket du kör det, påverkar antalet ton koldioxid som släpps ut i atmosfären av denna bil. Det finns många online räknare för att hjälpa dig att avgöra denna specifika belopp (se Resurser).
Klimatkompensation

När du köper klimatkompensation, är du köper "krediter" för koldioxidutsläppen du producerar i ditt hem, bil eller företag. Genom att köpa dessa krediter, är du finansierar en process som sparar koldioxidutsläppen någon annanstans. Till exempel kan du köpa krediter som går in mot produktionen av vindkraft eller trädplantering. Denna process är en bra start, speciellt för företag att se klimatförändringen som en ekonomiskt lönsam fokus.
Life Cycles

livscykel är en del av beräkning som ofta förbises när man fastställer ett koldioxidavtryck. Effekterna på koldioxidutsläppen är betydligt högre när du lägger in hela livscykeln för fordonet. Enligt forskare vid University of California Berkeley, går klimatpåverkan med 40 procent för bilar, 30 procent för flygplan och dubbel för tåg när livscykeln är vägas in Livscykeln för ett fordon innehåller faktorer som tillverkningsprocessen, el producerad från koleldade anläggningar, och svavelutsläppen.
Air resor |

Contrails får inte ingå i effekterna koldioxidavtryck flygresor. Contrails skapas från värme från planet avgaser. De smälter iskristaller i den övre atmosfären, och därmed kan öka uppvärmningen på grund av minskad reflektion av solljus genom dessa kristaller. Dessutom är förmågan att avlägsna koldioxidutsläpp som produceras av varje typ av fordon en faktor som inte kan ha bedömts. Ground resor ger upphov till utsläpp som kan vara lättare att städa ur luften än de från flygplan. Planes producerar koldioxidutsläpp i stratosfären som är svårare att hantera.
Förebyggande /Lösning

effektivare din bil är, eller ju mindre du kör det, desto mindre kommer det att öka din klimatpåverkan. Ju mer sant blir detta med varje individ, desto mindre totala klimatpåverkan kommer att bli. Denna effektivitet måste tillämpas till tillverkningsprocessen samt för det verkligen att göra en övergripande positiv inverkan. Det finns mer effektiva fordon alternativ tillgängliga varje år, inklusive hybrid-och elfordon, väte makt och biodiesel bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134295.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.