Harley Panhead Motorspecifikationer

Den Panhead var efterföljaren till Knucklehead Harley-Davidson motor. Den Panhead var en förbättring på Knucklehead på flera sätt. Den Panhead användes av Harley-Davidson motorcykel företag i sina cyklar så tidigt som 1948 och var den primära stora Harley motor till 1965. Som med många av de namn som ges till Harley-motorer, får Panhead sitt namn från den distinkta formen av omslagen vipplatta. 1948

1948 motorcyklar som presenterade den Panhead infördes. Motorerna fanns i två storlekar. Det fanns en 61 kubiktum modell samt 74 kubiktum alternativ. Den 61cubic tumsmodellen utsågs till "E"-motorn, medan 74 kubiktum motor betecknades "F." Tillsammans med Panhead kom en ny sändning mönster på fyra hastighet cyklar. Den första växeln var mot ryttaren börjar med Panhead introduktion. För att lätta motorn, var cheferna på Panhead tillverkad av aluminium. Motorn hade hydrauliska ventillyftare som var nya för Panhead modellen. Motorerna fanns tillgängliga i olika kompression för de som ville ha mer makt i sina cyklar. Den grundläggande förhållande för "E"-motorn var 07:01. Den "F" motorn kom 7,5:1 och i en ökad 8.0:1 förhållandet för "FLH" utsedda cykel.
1955

1955 några stora revideringar och tillägg gjordes till Panhead motor. Den mest anmärkningsvärda av dessa förändringar var en ny nedre ände. Detta skapade en mycket effektivare och tystare motor. Panheads från dessa år är särskilt populära. Oljan rörelse i motorn också ändrades. Som av 1955, presenterade motorerna ett internt system som flyttade olja genom cylindrarna. Dessa motorer flyttade också till ett mer tillförlitligt system med en hydraulisk lyftare som drivs av en fast tryckstång.
1965

1965 markerade en mycket stor förändring i Panhead motor och i Harley-Davidson lineup. Detta var den sista produktionen året av Panhead motor och den första med elstart. Detta markerade födelsen av Harley-Davidson Electra Glide.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109788.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.