Hur du ändrar det primära fallet olja i en 1988 Sportster

Harley-Davidson 1988 Sportster-serien motorcykel drevs av en då ny Evolution motor. Till skillnad från de Twin-Cam motorer som används av de nyare Softail och Touring modeller, som används separat överföring och primära kedjedrift komponenter, inrymt Sportster båda komponenterna i den primära kedjan fallet. Detta eliminerade behovet av att ersätta en transmission-specifik smörjmedel under rutinmässiga oljebyten. Dock måste den fluid som den primära kedjan fallet bytas varje 2500 miles för att säkerställa en smidig drift från transmissionen. Saker du behöver
T-27 och T-40 Torx skruvmejsel
Oljetråg
butik trasa
Primärförsäkring avtappningspluggen O-ring
1 liter, Harley-Davidson Formula + Primär Kedjehus vätska
Visa fler instruktioner
1

Starta Sportster och ta det för en kort 5 till 10 minuters åktur att värma primärfluiden till sin arbetstemperatur. Parkera Sportster på sidostödet och låt den svalna i 10 minuter, när motorcykeln har värmt.
2

Montera Sportster på en motorcykel-specifikt jack eller stå för att stödja den i upprätt läge.

3

Skruva alla sex bultar från kopplingen inspektionslucka, som ligger vid den bakre delen av den yttre primära Kedjehus skydd på vänster sida av motorn, med hjälp av en T-27 Torx skruvmejsel. Dra locket och packningen från den yttre primära Kedjehus lock.
4

Skruva den primära bolt Kedjehus avlopp, ligger längs den nedre kanten av locket och direkt nedanför kopplingen inspektionslucka med en T- 40 Torx skruvmejsel. Tappa den primära vätska i en olje tråget.
5

Dra O-ringen off av trådarna avtappningspluggen och ersätta den med en ny O-ring. Rengör avtappningspluggen med en luddfri butik trasa och skruva sedan avtappningspluggen i botten av den primära Kedjehus hand. Dra åt avtappningspluggen till 6 foot-pounds, med en momentnyckel och en T-40 Torx-fattning.
6

Häll upp till 1 liter Harley-Davidson Formula + Primär Kedjehus vätska i den primära Kedjehus genom kopplingen inspektionslucka. Sluta fylla när det primära vätskan är i nivå med den nedre kanten av kopplingen korgen hålls inom Kedjehus.
7

Torka bort utspillt primärfluid med en trasa, sedan tillbaka locket kopplingen inspektion och packning på den yttre primära Kedjehus lock. Löst dra åt kopplingen bultarna inspektionslucka med en T-27 Torx skruvmejsel. Dra åt bultarna till 10 foot-pounds, med en momentnyckel och en T-40 Torx-fattning. Börja vid den översta bulten, sedan växlar mellan de återstående bultarna i en stjärna-format mönster.
8

Avlägsna Sportster från uttaget eller stå, sedan sänka den på sin sidostödet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111296.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.