Hur gör jag Synkronisera Carbs på en Raptor 600?

Synkronisera dubbla förgasare på en Raptor 600 garanterar lika prestandanivåer båda Mikuni förgasare när du vrider på gasen. I många fall, om motorcykeln är svårstartad eller går ojämnt, synkronisering förgasarna korrigerar problemet. Jobbet innebär att ta bort sätet kåpan för att komma till förgasare, och synkronisera förgasarna med en manometer som ger bränsle-luft volym avläsningar. Synkronisera Mikuni förgasare på en Raptor 600 är en relativt enkel procedur att den genomsnittliga gör-det-själv mekaniker kan göra med handverktyg och lite tålamod. Saker du behöver
Skruvmejsel
Metric insexnyckel
Metric skiftnyckel stand
Motorcykel eller liten låda
Twin-mätare manometer med Yamaha adaptrar
Visa fler instruktioner

1

Lossa klämmorna på båda luftfiltren med en skruvmejsel eller metrisk insexnyckel. Dra filtrerar bort varje förgasare. Om förgasarna har en gemensam luft låda, dra linjerna vevhus vent utanför lådan för hand och ta bort lådan genom att lossa klämmor på varje förgasare.
2

Identifiera de små skruvar eller de korta nipplar med gummihylsorna om intag hamnar varje förgasaren bredvid insugningsrören på cylindrarna. Avlägsna och spara skruv eller Caps gummi på varje. När skruvar togs bort, skruva en Yamaha adapter i varje port och dra åt den med en metrisk skiftnyckel. Addera 3

Placera en motorcykel stativ eller liten låda på golvet på vänster sida av motorcykeln nära vänster förgasaren. Fäst gummislangar från en dual-mätare manometer på vardera av adaptrar eller nipplar på förgasare. Placera manometern på stativ eller lådan med mätarna uppåt.
4

Starta motorcykeln och låta motorn värmas upp och tomgång vid normal arbetstemperatur. Typiskt är motorn värmas upp i ungefär tre till fyra minuter. Vrid inte på gasen, eller du riskerar att dra kvicksilvret ur manometern och in i topplocken.
5

Lokalisera pilot-luft justerskruvarna på vänster sida av varje förgasare. Fäst skruvmejseln på skruven på en av förgasarna.
6

Vrid skruven ett sätt, sedan tillbaka, medan du lyssnar till motorns varvtal. Motorns varvtal kommer att sjunka, sedan stiga och sjunka igen. Finn den punkt där motorn går på tomgång vid den snabbaste hastigheten. Notera avläsningen på motsvarande manometer mätaren när tomgång är den snabbaste hastigheten.
7

Fäst skruvmejseln mot pilot-air justerskruv på motsatt carb. Vrid skruven åt båda hållen tills motsvarande manometer mätaren läser identisk med den för det motsatta spårvidd.
8

Kontrollera att tryckmätaren avläsningarna är exakt lika för varje carb. En mindre avvikelse i bränsle-luft-inställningar kan minska maximal prestanda av motorcykeln. Om nödvändigt, upprepa synkroniseringen procedur för att erhålla identiska avläsningar.
9

Stäng av motorn. Lossa manometer slangarna från varje carb. Sätt tillbaka de sparade skruvarna i insugsportarna med skruvmejsel eller skjuta de sparade locken på bröstvårtorna för hand.
10

Sätt tillbaka luftfiltren eller den gemensamma luftskåpet på kolhydrater. Återanslut raderna vevhus vent till en luft box. Sätt tillbaka sätet spackling på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111381.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.