Ställa Pilot Skruva på en 1983 Yamaha Maxim 650

Din Yamaha Maxim 650 s förgasare är beroende av en kvartett av pilot skruvarna för att dosera mängden luft och bränsle släpps in i motorn på tomgång eller låga hastigheter. Dessa skruvar kan justeras för att öka eller minska denna luft /bränsleblandning för att kompensera för förändringar i lufttrycket eller ändringar som gjorts till motorcykeln. Emellertid är dessa skruvar gömda bakom metallpluggarna - avsedda att avskräcka Maxim ägare från att ändra sina maskiner under garantitiden - som hindrar dig från att komma pilot skruvarna. Pluggarna kan avlägsnas enkelt nog, så att du kan ställa in piloten skruvarna till dina behov. Saker du behöver
Startnyckel
10-mm hylsa
Hylsnyckel
Flat skruvmejsel
Catch pan
1/8-tums borr
Electric drill
4 Plåtskruvar
stjärnskruvmejsel
Vise grepp
Visa fler instruktioner
1

Placera din Maxims tändningsnyckeln i sadellåset på höger sida av ramen. Lås sätet och dra bort motorcykeln. Dra plast sidokåpor, som ligger nedanför sätesskenorna, off i ramen.
2

Ställ bensintanken är ventilen till "Off" och sedan dra bränsleledningen bort från ventilen. Skruva tankens monteringsbulten från sätesskenorna, med en 10-mm hylsa fäst till en hylsnyckel. Lyft tanken upp och stänga av Maxims ram.
3

Lossa klämmorna som fäster förgasaren banken till luft rutan och motorn, med hjälp av en skruvmejsel. Skjut luften rutan bort från förgasaren bank, dra sedan förgasaren banken bort av motorn. Dra gasreglaget och chokevajrar bort av förgasaren banken.
4

Håll förgasaren banken över en stor fångst pan. Skruva avloppet bulten från botten bankens enskilda förgasare, med hjälp av en skruvmejsel. Töm kvarvarande bränsle i förgasarna in din fångst pan, sedan skruva drain bultar på plats med en skruvmejsel.
5

Vänd förgasaren banken över, vänd botten av förgasarna uppåt. De pilot skruvarna är placerade innanför de pluggade metall tornen på undersidan av förgasarna. Borra ett 1/8-tums hål i mitten av tornets pluggar, med användning av en elektrisk borrmaskin. Borra till ett maximalt djup 1/64 tum för att undvika att skada pilot skruvarna.
6

Skruva en plåtskruv i varje hål borrade i piloten skruvens pluggar, med en stjärnskruvmejsel. Dra åt skruvarna och pluggarna ur förgasarna med skruvstäd grepp. Blås ut eventuella metallspån från piloten skruvar "torn med tryckluft.
7

Vrid varje pilot skruven medsols med en skruvmejsel tills skruven sitter försiktigt. Skriv den mängd varv det tog att sittplats skruven på ett anteckningsblock innan du flyttar till nästa skruv. Jämför de ursprungliga skruvhålen på vardera förgasare 'pilot skruvarna. Helst ska varje skruv ha varit 2 1/2 varv ut från sittande ställning. Vrid pilot skruvarna ut moturs med skruvmejsel.
8

Återanslut gasen och chokevajrar till förgasaren banken. Sätt tillbaka förgasaren banken på motorn och tryck ut luften lådan på plats under förgasarna "inlopp. Dra åt klämmorna runt motorn och luften rutan, med en stjärnskruvmejsel.
9

Skjut bensintanken på din Maxims ram. Skruva tankens monteringsbulten på plats med ett 10-mm hylsa fäst till en hylsnyckel. Tryck bränsleledningen på tankens ventil.
10

Tryck sidan täcker in ramens genomföringar. Placera sätet på din Maxims stolskenorna, tryck ner för att låsa sitsen i stället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110751.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.