Felsöka en motorcykel Transmission

Transmissionen i en motorcykel tillåter föraren att reglera och kontrollera hastigheten på cykeln med kopplingen på ett liknande sätt som den manuella växellådan finns i en bil. Det vanligaste överföringsproblem i en cykel är när ett av kugghjulen inuti drevuppsättningen glider ur plats eller går av. En trasig eller halkade redskap kan orsaka en förlust i framdrivningen, vilket i sin tur skapar risk för förlust i kontrollen som kan resultera i en farlig olycka för föraren. Det enklaste sättet att felsöka överföringen är att ta din motorcykel på en kort provkörning. Instruktioner
1

Placera växeln i neutralläge för att stoppa flödet av kraften från motorn till hjulen.
2

Kontrollera motorns rotationsriktning genom att trycka på startknappen och lyssna för motorn att vända.
3

Drive framåt, övervaka graden av motstånd du möter från pedalen när du flytta genom växlarna. Problem med hård växling kan tillskrivas ett felaktigt justerad koppling, smutsiga transmissionsolja, dålig anpassning av disk-axeln och huvudaxeln, skadade gafflar skift eller en skadad växlingstrumman.
4

Lyssna efter eventuella onormala ljud som kommer från växlarna, såsom malning, skrikande eller skrikande. Varje ljud utöver det vanliga bör utredas omedelbart eftersom dessa kan föreslå en trasig växel eller slitna lager Kontrollera varvräknare
5

:. Om mätaren rör sig med en snabbare intervall än den brukar, det är ett tecken på att din motor inte blir ordentligt reglerade av transmissionen.
6

Växla upp och ner om redskap plötsligt ändras. Om du inte kan styra växel genom att flytta upp eller ner, är detta vad som kallas glida ur växeln. Många huvudkomponenter kan orsaka att transmissionen att glida ur växel, inklusive skiftande koppling, växlingsmekanismen, gafflar skift, spärren, växlingstrumman, en sliten viktigaste, mellanaxelns splines, hundar redskap och slutligen kugghjulen själva.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107180.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.