Hur man använder en Kick-Start

Ett ökande antal motorcyklar i dag är utrustade med ett elektriskt tändsystem, men många fortfarande har den traditionella kick-start mekanism. Kick-start är en metod för att vända på motorn genom att applicera kraft till en hävarm ansluten till motorn genom växlar. Även elektrisk tändning är bekvämt och enkelt, kan ett urladdat batteri gör den oanvändbar. Kick-start är en gammal och tillförlitligt sätt att starta en motorcykel motor. Genom att följa rätt teknik, kan du enkelt få igång din motorcykel. Instruktioner
1

Läs bruksanvisningen som följde med din motorcykel. Vissa motorcyklar måste vara neutral, medan andra kan startas i varje växel genom att trycka ned kopplingen helt. Använda neutrala är ett säkert skott, men eftersom alla typer av motorcyklar kan startas samtidigt i neutralläge.
2

Sätt nyckeln i tändningslåset och låsa upp genom att vrida medsols. Dra choken berika motorn med bränsle. Detta steg är särskilt nödvändigt om du gör en kallstart, dvs, du börjar cykeln efter en lång tid eller i kallt väder. Placeringen av choken varierar med cykel, så hänvisa till din bruksanvisning för att lokalisera den.
3

Vänd på kick-starter spaken ut ur sitt låsta läge. Se din manual för dess exakta position.
4

Kick spaken kraftfullt nedåt två eller tre gånger. Så fort som motorn startar, mata motorn bränsle genom att vrida på gashandtaget. Växla in en högre växel och frikoppla kopplingen och din motorcykel är redo att slå vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110537.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.