Hur att rengöra en Motorcykelmotor

Motorcyklar har sett ett uppsving i popularitet de senaste åren, och det finns fler cyklar på vägarna nu än någonsin. Det betyder också att det finns människor som är nya till världen av cyklar, och inte är bekant med hur man i detalj eller rengöra dem. Det är logiskt att anta att du ska rengöra en motorcykel på samma sätt som du skulle städa bilen, men egentligen finns det olika steg i processen. Rengöring av motor på din cykel ska ta en timme eller så, beroende på graden av grus och smuts har. I dessa instruktioner, är exemplet fordonet en Harley Davidson med en öppen motorrum, men vissa motorcyklar kan kräva att du först tar bort kåpor eller trimma för att komma åt motorn. Saker du behöver
Plastpåsar och maskeringstejp
Citrus-avfettningsmedel
Slang och vatten källkodspaketet 1-tums rund borste med mjuk borst
luftkompressor och luftslang
Air munstycke
Rubber Protectant
Microfiber handduk
Spray krompolish
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn på motorcykeln svalna helt, så att det inte är varmt vid beröring. Spruta vatten på en varm motor kan knäcka blocket.
2

Täck någon känslig elektronik med hjälp av plastpåsar, och täta dem från vatten, med hjälp av maskeringstejp. Känsliga komponenter inkluderar datorn, om cykeln är utrustad så, tändspole eller några kvarter säkring. Om du har några tvivel om att den elektriska komponenten kan kortsluta, täck den med plast innan tvätt cykeln.
3

Spraya citrus-avfettningsmedel på motorn och skrubba motorn med rund borste, som arbetar från botten av motorn upp mot toppen. Beroende på smuts och grime på motorn, kan du behöva tillåta avfettningsmedel arbeta i 3 till 5 minuter, men låt inte att avfettningsmedel torka på motorn, eftersom det kan missfärga finish. Försök att inte träffa några målade ytor, annars kan du behöva re-vaxa områden.
4

Skölj av motorn med slangen och hög pressade vatten för att spränga bort en del av grime, om behöver vara.
5

Använd luften munstycket ansluts till luftslangen och kompressor för att spruta bort överflödigt vatten från motorn. Detta kommer att förhindra att vatten fläckar bildas på motorn, och kommer också att bidra till att torka av ytan. Få i alla skrymslen och vrår med munstycket, vilket eliminerar vattnet i processen.
6

Applicera gummi skyddande för gummi ytor på motorn, torka bort överskottet eller översprutning på motorn , med hjälp av microfiber handduk. Detta kommer att hjälpa till att hålla gummit ser skarpa och rena. Applicera krom renare eventuella kromade komponenter och lysa upp dem med en annan microfiber handduk, torka bort allt renare i en cirkelrörelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106571.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.