Kontroll av frostskyddsmedel i ett 2005 Goldwing

Hondas 2005 Goldwing drevs av en 1832 cc platt sex-cylindrig motor som skulle kunna ge mer än tillräckligt med kraft för att ta itu med nästan alla asfalterad motorväg i USA. Motorn var vätskekyld, låta Goldwing att köra för hundratals miles på en gång utan att överhettas. Dock bör frostskyddsmedel kylvätskenivån kontrolleras varje 8.000 miles för att säkerställa att det finns tillräckligt med kylvätska för att hålla motortemperaturen på ett minimum. Även denna körsträcka siffra bör följas som en del av Goldwing ordinarie underhåll rutin, bör kylvätskenivån kontrolleras oftare om motorcykeln körs långa sträckor i särskilt varma väderförhållanden. Saker du behöver
Shop handduk
Destillerat vatten
Aluminium-safe etylenglykol frostskyddsmedel innehåller silikatfri korrosion hämmare
Visa fler instruktioner
1

Lift motorcykeln på dess centralstödet. Dra montering chefer knutna till vänstra nedre kanten av den vänstra motorkåpan ur gummigenomföringarna längs motorcykelns ram, dra sedan luckan mot framför motorcykeln tills fliken på höger sida av kåpan är gratis.
Sida 2

Starta motorcykelns motor och låt den värmas upp i tre minuter. Sluta inte motorn.
3

Avlägsna mätstickan ur kylvätskeutjämningsbehållaren, sitter på vänster sida av motorn under generatorn. Torka av mätstickan med en butik handduk, sätt tillbaka mätstickan tills den vilar på expansionstanken påfyllningsröret.
4

Dra ut oljestickan. Ta del av kylvätskenivån i förhållande till de övre och undre nivåmarkeringarna avtryck på oljestickan. Kylvätskenivån måste vara över den lägre nivån markeringen.
5

Fyll tanken kylvätska expansionen med en 50/50 blandning av destillerat vatten och en aluminium-safe etylenglykol frostskyddsmedel innehåller silikat-fria korrosionsinhibitorer om kylvätskenivån ligger under den lägre nivån markeringen. Kontrollera igen kylvätskenivån.
6

Stanna motorn och installera den vänstra motorkåpan. Sänk motorcykeln på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111722.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.