Hur du justerar en motorcykel Cam Chain

Att upprätthålla en motorcykel är inte så svårt. Tune ups bör ske regelbundet, oftare om du använder cykeln för sport och hobby. Du kan spara en hel del på kostnader för arbetskraft, om du lär dig hur man gör grundläggande underhåll på cykeln själv. Kontroll och justering av kam kedjan på din motorcykel är något som du bör göra ofta, eftersom kedjan kan lossna från konstant användning. Saker du behöver
Insexnyckel
12mm insexnyckel
Visa fler instruktioner
1

Prop cykeln upp med stativet, starta motorn och låt den gå på tomgång . Kontrollera referenspunkterna på cam justerare. Referenspunkterna ange om bakhjulet är i linje. Hjulet bör anpassas så nära som möjligt med referenspunkterna. Om det inte är, så har du ett dåligt hjul, och kammen kedjan behöver justeras.
2

Lossa de två nypa bultarna i bakre änden av justerare. Du kan identifiera detta genom sin sexkantiga hål. Vrid båda nypa bultar 1/4 tum moturs.
3

Placera 12 mm insexnyckel i spåret av justerare. Den nyckel slot är stor sexkantig form i ansiktet av justerare. En 5 mm inställningsområde räcker.
4

Inspektera kedjeslack. Kedjan ska kunna dras en tum ovanför, och växelvis en tum nedanför för att det ska vara av god bekväma slack. Om det är för hårt eller för löst, gå över anpassningsprocessen igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109000.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.