Polaris Sportsman 500 oljebyte Instruktioner

Med de extrema krav som ställs på en Polaris Sportsman 500 All-Terrain Vehicle, blir regelbundet underhåll en kritisk faktor för fortsatt drift. En av de underhållsrutiner som maskinen kräver är att ersätta oljan som smörjer de rörliga komponenterna i motorn. Polaris rekommenderar ett oljebyte var tio timmars kontinuerlig drift, men detta underhållsåtgärd kan utföras med kortare intervaller. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckel och uttag
Tömningspropp brickor
Air kompressor Sida 2 liter Polaris Premium 40W40 syntetisk olja
Oljefilter
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en plan, slät arbetsyta och spärra parkeringsbromsen. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 2 till 3 minuter. Detta kommer att värma oljan, så att den kan flyta och rinna snabbare. Stanna motorn och slå av tändningen.
2

Placera ett oljetråg direkt under oljetanken avtappningsplugg bult. Avlägsna bulten avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt oljan rinna helt från oljetanken. Under denna tid, ta bort brickan från avtappningspluggen bulten och ersätta den med en ny bricka. Sätt tillbaka bulten avtappningsplugg i oljetanken och dra åt den med en hylsnyckel.
3

Dra oljeledningen från beslaget på botten av oljetanken. Skruva loss kopplingen och ta bort den från oljetanken. Med tryckluft, rensa montering interna olja skärmen. Applicera en droppe mellanöl gänglåsning lim på beslag gängorna och skruva in på oljetanken, vrida montering 2 1/2 varv. Fortsätt att skruva kopplingen tills dess bröstvårtan är i linje med markeringen på oljetanken. Anslut oljeledningen till donet.
4

Flytta oljetråget direkt under avtappningspluggen bult, på undersidan av motorns oljetråget. Avlägsna bulten avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt oljan rinna helt från motorn. Avlägsna och byt ut brickan på avtappningspluggen bulten. Sätt tillbaka bulten avtappningspluggen på motorns oljetråg och dra åt den med en hylsnyckel.
5

Flytta oljetråget direkt under oljefiltret. Använda ett oljefilter eller skiftnyckel, vrid oljefiltret moturs för att lossa den från motorn. Skruva av oljefiltret helt och låta eventuella kvarvarande olja rinna. Släng oljefiltret.
6

Bred ett tunt lager olja runt packningen av det nya oljefiltret. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret ytterligare 1/4 varv.
7

Avlägsna mätstickan från oljetanken s påfyllningsröret. Placera en tratt i påfyllningsröret och långsamt hälla upp till 2 liter olja i oljetanken. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljestickan.
8

Leta oljetanken s avluftningsledningen på framsidan av oljetanken. Kläm avluftningsledningen med fingrarna för att klämma det stängs. Starta ATV motorn och låt den gå i 30 sekunder. Stanna motorn och lyssna när du släpper avluftningsledningen. Luft ska rusa ut ur avluftningsledningen som du släpper det, vilket indikerar att oljepumpen är förberedda och redo. Om ljudet inte uppstår, upprepa detta steg tills oljan pumpen luftats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107098.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.