Hur du justerar kopplingen på en 2007 Harley Electra Glide

Kopplingen på en 2007 Harley-Davidson Electra Glide (FLHTC) överför kraften från motorn till växellådans ingående axel genom en serie räfflade kopplingslameller i kopplingspaketet. De drivplattor (som görs med friktions material) är fastkilad på kopplingen skalet, medan de drivna plattorna (stålplattor utan friktionsmaterial) är fastkilad med växellådans ingående axel. En membranfjäder komprimerar kopplingspaketet, som klämmer kopplingen packas samman, vilket ökar friktionen och överföra pulserna motoreffekten. Korrekt koppling justering är avgörande för korrekt koppling och frånkoppling, kontroll av fordon och livslängden hos kopplingspaketet och throwout bäring. Utför en koppling justering efter varje koppling komponent ersätts, och sedan igen 500 miles av tjänsten efter bytet görs. Saker du behöver
T27 Torx drivrutin
1/2-tums skiftnyckel
9/16-inch obestämd skiftnyckel skiftnyckel
ställa
insexnyckel ställa
Pound -tums momentnyckel
kråkfot set
Shop trasor
New clutch inspektionslucka O-ringen (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på fast, plan mark. Har en hjälpare hålla cykeln upprätt och nivå.
2

Lossa och ta bort de fem inspektionslucka fästskruvar med en T27 Torx drivrutin.
3

bort inspektionslucka och O-ringen. Var försiktig: Låt inte skräp att ange det primära Kedjehus genom den öppna inspektionshålet
4

Skjut gummiskydd starta upp med kopplingen-kabeln justerare ligger nära mitten av kopplingen kabeln.. Var noga med att inte skada boot under denna operation.
5

Håll kabel-justerbar kropp med en 1/2-tums fast nyckel och lossa jam-muttern med en 9/16 -tums skiftnyckel.
6

Flytta jam-muttern från justerskruven och lossa justerskruven för att skapa en stor mängd fritt spel i kopplingen kabeln.
7

Lossa kopplingen-justeringsanordningens låsmutter beläget i centrum av kopplingen pack med en skiftnyckel.
8

Dra åt kopplingen-justerskruven lätt med en insexnyckel sedan tillbaka justerskruven skruva av ena halvan till ett helt varv.
9

Håll justerskruven ordentligt i sin position med insexnyckel och dra åt justerskruven låsmuttern till 72-120 pund-inches av vridmoment med ett halvt kilo- tums momentnyckel och en kråkfot.
10

Squeeze och släpp kopplingshandtaget till gränsen för sin maximala resa tre gånger för att säkerställa kopplingen utlösningsmekanismen sitter.
11 < p> Vrid kopplingen-kabel justerskruven att förlänga justeraren och ta bort slacket från kopplingen kabeln.
12

Dra lätt kopplingen-kabeln hylsan ligger i slutet av kopplingen kabeln där den går spaken fästet. Lossa kopplingen-kabel justerskruven tills det finns 1/16- att 1/8-tums gap mellan kopplingen-kabeln skoningen och spakfäste.
13

Förhindra justerskruven från att rotera med en 1/2-tums skiftnyckel när du drar åt låsmuttern kopplingen justeraren med en 9/16-inch skruvnyckel.
14

Skjut kopplingen-kabeln justerare beskyddare boot tillbaka i position över kopplings-kabel justerare.
15

Ta bort den använda inspektionsluckan o-ring från täckplåten och inspektera o-ring för skador eller slitage. Byt om det behövs.
16

bort någon primär Kedjehus smörjmedel från inspektionen täckplattan med en ren butik trasa och montera o-ringen. Se till att O-ringen nubs kontakta väggar ringsspåret.
17

Placera kopplingen inspektion täckplåt över inspektionshålet och installera fem hållare skruvarna. Dra hållaren skruvarna till 84-108 pund-inches av vridmoment med ett pund-tums momentnyckel och en T27 Torx drivrutin med ett kors-mönster börjar på skruven vid klockan 12. Dra klockan 12 skruven, sedan klockan 7 skruven, klockan-2 skruv, den 10:00 skruv och, slutligen, 05:00 skruven.
18

Starta motorcykeln. Koppla in och ur kopplingen för att säkerställa korrekt funktion innan motorcykeln körs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111083.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.