Hur man lägger in en större motor Into en X2 Mini Bike

Lager X2 mini smuts cyklar och sport kommer med en 49 cc bensindrivna 2-takts eller 4-takts motor. Om du är en erfaren gör-det-själv mekaniker, har du två alternativ för en större motor. Den första är att montera en 52 cc big-bore kit på den ursprungliga vevhuset. Men du får bäst resultat genom att installera en 75 cc motor på cykeln. Med båda metoderna, är det nödvändigt att först ta bort sätet, bensintanken och avgasröret, sedan ta beståndet motorn ur cykeln. Skaffa motorn som är kompatibelt med din X2 mini cykel och inkludera lämplig Mikuni förgasare. Saker du behöver
metriska verktyg
75 cc, 2-takt eller 4-takts motor
Mikuni förgasare med packning
Nylon band
momentnyckel
Avbitare
avgassystem grenrörspackning
Visa fler instruktioner
1

Sätt en ny packning insugningsrör på Mikuni förgasare flänsen. Montera förgasaren på 75 cc motor med en metrisk hylsa och spärrskaft.
2

Ta bort kedjeskyddet vid sidan av vevhuset på 75 cc motor. Spara skruvarna och locket.
3

Säkra tändkabeln, gasvajer och kopplingen kabeln borta från motorrummet på motorcykeln med nylon band.
4

Placera motorn i motorrummet. Passa in motorfästena på ramen med de gängade portar på undersidan av vevhuset. Fäst motorn på ramen med de ursprungliga motor-mount bultar. Dra åt bultarna till 75 ft lbs. med en momentnyckel.
5

Loop framsidan av motorcykeln kedjan runt vevhuset kedjehjulet på sidan av motorn. Sätt tillbaka kedjan locket med de sparade skruvarna. Justera kedjespänningen 1/4-tums böjning genom att dra åt justerskruven kedjespänningen på bakhjulet med en metrisk skiftnyckel.
6

Clip nylon band som håller fast tändkabeln, gasvajer och kopplingskabeln med avbitare. Skjut locket på tändkabeln till tändstiftet i topplocket. Anslut kablarna timing tändning från motorn till tändspolen på mini cykel.
7

Anslut gasvajern till gasvajern skaderegleraren överst på Mikuni förgasare. Dra åt justerskruven med en metrisk skiftnyckel.
8

Anslut kopplingen kabeln till slutet av manöverstångens på den övre sidan av vevhuset med original axel bult och låsmutter. Justera kopplingen kabeln med justeraren på spaken så att du har 1/4 tum av fri lek på spaken.
9

Säkra lösa delar av kopplingen och gasvajern till mini cykel ram med nylon band.
10

Montera bensintanken på mini cykel och anslut bränsleledningen till Mikuni förgasare med den ursprungliga klämman. Sätt en ny packning avgasrör på grenröret och sätt tillbaka avgasröret till mini cykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111261.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.