Hur att byta däck på min Harley

Byta däck på en Harley-Davidson motorcykel är en grundläggande färdighet som varje bilmekaniker ska vara bekväm. Byte av slitna däck, fälgar uppgradering anpassningsbar, smörja lagren och axeln alla kräver samma expertområden. Korrekt underhåll på ett däck kan också hjälpa till att hålla en ryttare säker. Göra det själv har den extra fördelen av att hålla extra pengar i fickan. Den tid för att byta däck beror mycket på din nivå, men tar i allmänhet en till två timmar per däck. Saker du behöver
Motorcykel lift eller spak lyft
insexnyckel set
SAE hylsnyckelsats
Tänger
Ventilspindel Tool Review Ratchet-style stötfångare jack
Tire skedar
Tvålvatten
Kompressor
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
Dra Framhjul
1

Block motorcykeln så att framhjulet lyfts bort av marken. Använd en hydraulisk mc hiss eller en spak lyft. Se till att cykeln är stabil innan du fortsätter.
2

Lossa och ta bort den främre bromsok med en insexnyckel. Låt bromsoket att hänga på sidan av cykeln från bromsledningen. Det finns inget behov av att koppla bort bromsledningen.
3

Ta framaxeln mutter med en SAE hylsnyckel. Dra ut framaxeln och placera den på en ren plats.
4

Släpp framhjulet ut från mellan framgafflar.
Dra bakhjulet

5

Blockera motorcykeln så att bakhjulet lyfts från marken. Räta och ta bort axeln saxsprint med en tång. Lossa och ta bort bakaxeln muttern med en SAE hylsnyckel.
6

Släpp däcket en aning så att den lossnar från bakre bromsok. Rulla däcket framåt mot framför motorcykeln så att remdrift lossnar. Slip bort remmen från den bakre remskivan.
7

Dra hjulet bakåt och ut från under bakskärmen.
Ta däcken
8

Skruva kärnorna ventilspindeln däcken med ett ventilskaft verktyg. Låt all luft att blöda ut.
9

Flytta ett motorcykeldäck till bakom en bil eller lastbil i närheten av stötfångaren. Placera däcket på sin sida. Placera bottenplattan på en spärr-stil stötfångare jack på sidoväggen av motorcykeldäck. Palla upp stötfångaren jack under fordonet stötfångaren så att sidoväggen av motorcykeldäck blir komprimerad. Upprepa denna process för den motsatta sidan av däcket.
10

Flytta däcket till en arbetsplats. Placera däcket på sin sida. Bänd sidan av däcket fritt från fälgen rör sig i en cirkulär rörelse runt hjulet med hjälp av däck skedar. Vänd på däcket och upprepa denna process på den motsatta sidan tills däcket är helt bort.
Place Nya Däck på fälg
11

Place såpvatten runt nya fälgar och pärlor däck.
12

Använd däck skedar för att arbeta med nya däck på befintliga fälgar. Arbete i en cirkulär rörelse runt wheel.Repeat denna process för den motsatta sidan av däcket.
13

Sätt tillbaka kärnan ventilskaftet in i ventilskaftet med hjälp av en ventil remover stam kärna. Fyll däcket med en kompressor. Det är nödvändigt att tillåta varje sida eller "bead" av däcket för att ställa på plats. Detta kommer då ske med ett knäppande ljud när du pumpa däcket. Det kan vara nödvändigt att överskrida normala ridning tryck på däcket, så att detta skall inträffa. När pärlorna är inställda, pumpa upp däcket till rekommenderat tryck skrivet på sidan av däcket. Använd en tryckmätare för mätning.
14

Upprepa denna process för andra motorcykeldäck.
15

tillbaka varje däck i omvänd ordning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107097.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.