Felsökning Jawa Mopeder

Tillverkade i fd Tjeckoslovakien och utformad för att vara lätt att kontrollera, dök den första Jawa modell M 210 moped 1983 efter tidigare modell försök på 1970-talet. Även produktionen av Jawa mopeder upphörde 1997, Jawa moped fans fortsätter att njuta av denna två-hjuling runt om i världen. Din Jawa moped kräver inte underhåll erfarenhet. Om du har problem med din Jawa moped, kan felsökning snabbt hjälper dig att hitta lösningen, så att du kan återgå till ridning. Om du behöver reservdelar, gå med i en Jawa klubb där medlemmarna kan hjälpa dig att hitta det du behöver snabbare. Saker du behöver
regular bensin
tvåtaktsolja
Visa fler instruktioner
1

kontrollera så du har bränsle i tanken om din Jawa mopeden startar inte. Använd vanligt gas blandad med tvåtaktsolja i ett förhållande av 01:50. Också öppna bränslekranen, även känd som bränsle ventilen genom att byta den förlängda armen till "On" läge. Leta bränslekranen vid tanken på din moped.
2

Vrid spaken bränslekranen till "Off" om din Jawa moped har en översvämmad motor. Fullt gaspådrag, sedan börja trampa din moped, flytta den tills motorn börjar att skjuta. Vrid spaken bränslekranen till "On" läge endast när motorn startar.
3

Rengör hålet av en igensatt ljuddämpare med en träpinne om din mopedens motor förlorar ström . Avgasljuddämparen blir igensatt med sot, en ansamling av gas och olja. Leta avgasljuddämparen vid bakhjulet kedjan, på höger sida.
4

Pumpa däcken korrekt om din mopedens motor har dålig acceleration eller om din moped har problem att nå sin maximala hastighet. Pumpa framdäcket med 28 pounds per square inch och bakre däck har 35 pounds per kvadrattum.
5

Stäng av motorn och koppla ur motorn enhet om din moped får slut på bränsle. Pedal din Jawa moped som en cykel genom att dra den drivande klacken bort från motorn, vrida den 90 grader antingen medurs eller moturs, och sedan släppa det. Lokalisera den drivande klacken på vänster sida av generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109877.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.