Hur Dra en kedja på en 2003 Honda 400EX

Hondas 2003 TRX400 fanns i två trimmar: verktyget-stil Foreman och sportigare 400EX. Medan de flesta terrängfordon använda en drivaxel för att driva bakhjulet, båda TRX400 modellerna byggda kring en kedjedriven slutväxeln som är mer vanligt förekommande på sport-endast ATV. Användningen av en kedja möjliggör ett större utbud av flexibilitet och effektivitet men kräver frekvent åtdragning för att förhindra kedjan från knäppa eller glider av sina dreven. Även om detta kan låta svårt, kan de flesta TRX400 ägare genomföra en normal kedja justering på mindre än 10 minuter. Saker du behöver
6 mm insexnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en plan, jämn arbetsyta. Shift transmissionen i friläge.
2

Tryck ned halvvägs i den övre delen av kedjan, mellan motorn och bakdrev. Helst ska kedjan ha 1 1/4 till 1 5/8 tum slack.
3

Lossa alla fyra lagerbultarna innehavaren nypa, som ligger vid den yttre kanten på den bakre svingarmen, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Sätt i L-formade änden av 6 mm insexnyckel
4

i ett av hålen på vänster sida av lagerhållaren, precis bakom bakdrev. Vrid insexnyckeln mot dig för att spänna kedjan, eller bort från dig för att lossa kedjan.
5

Dra lagerbultarna innehavaren nypa, kontrollera sedan mängden slack i kedjan. Om kedjeslack är fortfarande större än 1 5/8 tum eller mindre än 1 1/4 tum, lossa lagerbultarna innehavaren nypa och justera kedjan, med hjälp av lagerhållaren.
6

Spänn lagerhållaren nypa bultar till 15 foot-pounds, med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111665.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.