När gjorde Harley Davidson Company Införliva?

Verkligen en amerikansk företag, var Harley-Davidson Motor Company föddes ur en väns fascination med att göra saker och ting går. Efter att ha mixtrat med en rå, hemlagad motor för en fiskebåt, 1901, avslutade Davidsons vän William S. Harley en plan ritning för en motor som var avsedd att driva en cykel. Att tidig dröm att driva två hjul med en motor förvandlats till en symbol för fri ande och en stolt livsstil. Harley-Davidson Början

Harley-Davidson Motor Company hade sin blygsamma början 1903 i Milwaukee, Wisconsin. I en 10 - 15-fots workshop med företagets namn skrapat grovt in i trädörr, bultade William S. Harley och Arthur Davidson en rå, 3-hästkrafter, encylindrig motor till en unikt designad loop-frame och producerade sin första motordriven cykel. Gick med Arthurs bror, fortsatte Walter, Bill och Arthur att arbeta på sin fritid producerar eldrivna cyklar medan du arbetar heltid för Barth Manufacturing Company. Det var inte förrän 1906 som grundandet trio av män sluta sitt vanliga jobb och började utveckla och producera motordrivna cyklar på heltid.
Incorporation

År 1906, Harley- Davidson Motor Company flyttat från den lilla boden i vad som måste ha verkat en rymlig, 28 - med 80-fots verkstad. Följande år, avslutar Arthur och Walter äldsta bror, William A. Davidson, hans jobb med järnvägen och återförenats med sina bröder på bilföretaget.

Senare samma år, den 17 september 1907, Harley-Davidson Motor Company ingår officiellt och lager aktier delas mellan Harley och tre Davidson bröderna. Det var inte förrän 1909 som bröderna och deras 18 heltidsanställda introducerade den första V-twin motor, som senare skulle bli synonymt med företagets namn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111098.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.