Skillnaden mellan en V Star & Virago

Yamaha gör både V Star och Virago motorcyklar. Varje drivs av en V-twin fyrtakt motor. Var och en är en cruiser-stil cykel. På många sätt, de två maskinerna överlappar, vilket innebär att deras specifikationer och prestanda är samma, lämnar många undrar varför Yamaha skulle göra två rader av liknande motorcyklar. De specifika detaljerna kan inte jämföras, eftersom de inte bara två cyklar, de är två hela rader av motorcyklar spänner många år och många storlekar. Varje specifik modell är något annorlunda. Men det finns generella skillnader mellan de två linjerna. Metric Cruisers

Utformningen av varje cykel kan kategoriseras som ett "metrisk cruiser." Detta är en klass av cykel som är japanska, alltså har metriska bultar och åtgärder och har en upprätt eller tillbakalutad position. De metriska cruiser klass motorcyklar är ett svar på den popularitet och höga priset på Harley Davidsons - kanske de mest eftertraktade cruiser-stil motorcyklar, men inte tänkt ha japansk tillförlitlighet. Den V-Star och Virago designer är olika typer av metriska kryssare.
Design

med Harleys, inom klassen kryssare, det finns många undergrupper. Utformningen av undergrupper speglar ofta stilar av Harley Davidsons - antingen omgående eller modifieras. Den V-Star och Virago varje referens en annan typ av kryssaren. De Virago referenser helikoptern designen, med dess utökade framgafflar. V Star referenser några av de mer klassiska, muskulös proffsiga Harleys och även dra cyklarna. Mycket av denna skillnad är enbart en fråga om estetik.
Prestanda

Båda cyklarna använder fyrtakts V-twin motorer. Viragos, tenderar dock att vara mer kraftfull än samma storlek V Stjärnor. Men historien är inte så enkelt. Viragos tenderar att vara högre övervarvning bättre andning motorer som gör sin makt mot toppen av sitt varvtalsområde, vilket resulterar i en typ av prestanda. Medan Viragos kan göra mer peak hästkrafter vid högre varvtal, det finns en känsla av att behöva arbeta för denna befogenhet. V Stars, å andra sidan, är utformade med vridmoment i åtanke. V Star tenderar att göra sitt maximala vridmoment mot nedre änden av varvtalsområdet. Det ger föraren en skön känsla av makt: acceleration utan att behöva arbeta motorn för hårt. Detta är kanske den definierande skillnaden mellan de två linjerna.
Cams and Fuel Delivery

Skälen ena motorn skulle utföra så annorlunda än en annan, liknande motor är kamaxlar, ventiler och bränsle leverans. Dessa saker i kombination, påverkar hur huvudet (er) i motorns flöde. Medan högre prestanda motorer tenderar att ha höga flöden huvuden, jämställer de oftast höga prestanda mätt med rå acceleration. En stor v-twin som producerar en hel del vridmoment vid låga varvtal, liksom V Star, har en unik typ av prestanda som är svårare att mäta. Du kan kalla det gatakapacitet. Det betyder inte att cykeln kommer att accelerera så snabbt när pressas till det yttersta, men det kan ha mer tilltalande egenskaper vid normal användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111005.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.