Hur man byta olja i en FLHX

Harley-Davidsons FLHX Street Glide är en imponerande touring motorcykel. Med ett utseende som ladorna uppmärksamhet på boulevarden och en aptit för långväga åkattraktioner, presenterar Street Glide en solid bas för urbana motorcyklister som gynnar enstaka road trip. Men att hålla en Street Glide trafiksäkra kräver regelbundet underhåll i form av olja och vätska förändringar. Tömning och påfyllning av motorolja, primärfluid och transmissionsolja är okomplicerad affär, kräver bara några handverktyg och en motorcykel stativ. Saker du behöver
Motorcykel stativ
Hylsnyckel och uttag
Oljetråg
handdukar Shop
Tömningspropp O-ringar
Filter skiftnyckel
Funnel
Motorolja, 3 Quarts
Torx drivrutiner
primärfluid, 1 Quart
Transmissionsolja, 1 Quart
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låt den värmas upp under fem minuter. Detta kommer att ge oljan dess arbetstemperatur, gör det möjligt att strömma lättare och rinna av helt. Stoppa motorn efter fem minuter. Ställ motorcykeln på ett stativ för att stödja den i upprätt läge.
2

Placera ett oljetråg under avtappningspluggen på vänster sida av motorn. Ta bort avtappningspluggen med en 5/8 "hylsa och låt motorn oljan rinna helt. Torka av spetsen på avtappningspluggen med en butik handduk för att avlägsna uppbyggd eller skräp. Ta bort o-ringen från avtappningspluggen och ersätta den med en ny o-ring. Sätt i och dra åt avtappningspluggen med en 5/8 "hylsa när oljan är klar dränering.
3

Flytta oljetråget direkt under oljefiltret på framsidan av motorn. Använd ett filter skiftnyckel för att skruva loss oljefiltret från motorn. Släng oljefiltret. Fyll det nya oljefiltret med ny motorolja och sprida ett tunt lager olja runt filtrets anliggningsyta. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret ytterligare en kvarts varv för att säkra den.
4

bort påfyllningslocket från motorcykeln oljetank. Använd en tratt och häll i ny motorolja i oljetanken, lägga upp till 3 liter olja. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja innan du byter tanklocket.
5

Flytta oljetråget direkt under den primära bostadsmarknaden på vänster sida av motorn. Med hjälp av en Torx-27 drivrutinen, ta bort avtappningspluggen från den primära bostadsmarknaden, ligger direkt under den runda derby locket. Tillåt det primära fluidet rinna. Torka av spetsen på avtappningspluggen med en butik handduk och ersätta pluggen s o-ring. Sätt tillbaka och dra åt avtappningspluggen med en Torx-27 förare.
6

Ta derbyt locket från den primära bostadsmarknaden, med en Torx-27 föraren att skruva de sex bultarna som håller fast derby locket. Ställ derby täcker undan. Häll upp till 1 liter färsk primärfluid i den primära bostadsmarknaden. Helst bör det primära fluidet vara i nivå med botten av kopplingen membranfjädern inuti den primära höljet. Torka bort all spilld vätska med en handduk, och sätt tillbaka derby locket på den primära bostadsmarknaden.
7

Flytta oljetråget direkt under sändningen enheten. Ta bort pluggen transmission avloppet med en 5/8 "hylsa och låt växellådsoljan rinna. Torka av spetsen på avtappningspluggen med en butik handduk och ersätta sin o-ring. Sätt tillbaka avtappningspluggen i transmissionen och dra åt med en 5/8 "hylsa.
8

bort påfyllningslocket från transmissionsenheten. Använd en tratt att hälla upp till 1 liter färsk transmissionsolja i transmissionen enheten. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja med en butik handduk innan du byter tanklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107099.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.