Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

I-service Checklista för New Utombordsmotorer

Operativsystem en båt med en utombordsmotor kan vara en rolig hobby. Utombordare är i allmänhet pålitliga och enkla att underhålla och driva, och de kan hittas i en mängd olika storlekar och utföranden för att passa alla båtägare specifika behov. När du använder en utombordsmotor för första gången i början av säsongen, eller om du har köpt en ny utombordsmotor och att se till att den är redo att slå i vattnet för sin jungfruresa, det finns ett antal olika saker som du bör kontrollera när du går igenom din internutbildning checklista för utombordsmotor. Kontrollera dessa punkter noggrant kan vara skillnaden mellan att njuta en dag båtliv, eller att spendera pengar på dyra reparationer. Kontrollera alla vätskor och förseglar

Det första steget i något i drift checklista bör vara att kontrollera alla vätskor och tätningar för att säkerställa att ingen av tätningarna läcker, att inget vatten eller annan oönskad vätskor har gjort sin väg in i motorn, och att se till att vätskan är fulla och i gott skick så att motorn inte får någon skada vid start eller drift.
Kolla Gear Oil Och andra vattennivåer

I allmänhet, kolla växellådsolja i växellådan och kolla det för vatten infiltration, byta motorolja om motorn är en fyrtaktsmotor, dränera och ersätta bensin om det har suttit en lång tid, och smörja propelleraxeln.
Strip och Check Engine Tillbehör

Strip ner och kolla motortillbehör för slitage och skador innan du går ut på vattnet med din utombordsmotor. Skala vattenpumpen och kolla efter korrosion eller skador, liksom strippning och rengöring eller byte av bränslefiltret innan du sätter båten i bruk. Kontrollera att svänghjulet muttern är stram, och att prop är på tight liksom. Addera Smörj Länkning eller Gears

Smörj eventuella bindningar eller kugghjul innan en utombordsmotor i drift. Smörj gasvajern, gungan som sätter prop i eller ur vattnet, liksom propelleraxeln och rekylen börjar montera. Kontrollera eventuella andra kablar eller kopplingar för slitage eller korrosion och smörja dem också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104313.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.