Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Trä Boat Verktyg

Träbåtar bär en charm och nostalgi att dagens båtar inte kan matcha. Träbåtar kräver också mycket mer noggrant underhåll, särskilt i fläckar där vatten kan läcka in i båten. Trä expanderar, kontrakt och varp över tiden, så även ett ordentligt förseglad båt kräver regelbundet underhåll med en egen uppsättning av verktyg. Raking Irons

Raking strykjärn används för att avlägsna gamla caulk från ett trä båt. Trä fartyg är oftast drivna med fogtätning bomull - långa trådar av bomull med starka fibrer - som är förseglade med föreningen. Kratta strykjärn helt enkelt skala den gamla täta ur sömmarna av båten. Något dyrare versioner finns tillgängliga med två spetsar, så att när du rake, du skydda träet från skärs av vägtull. Dessa är inte nödvändigt så länge du rake samvetsgrant. Varje kratta järn som passar sömmarna på båten kommer att räcka.
Fogtätning Irons

Fogtätning strykjärn finns i en mängd olika typer. Den dumma järnet vidgar ut sömmarna av båten så att nya bomull fogtätning kan täta sömmen. Crease strykjärn passa bomull i sömmen och inkluderar nib och strykjärn böjda. Nibs är små veck strykjärn, tänkt att bredda eller ens mycket smala sömmar. Böjda järnklubbor är gjorda för att fungera tillsammans kurvor i fartygets skrov. Slutligen härdningen järn komprimerar bomull fogtätning in i sömmen, så att passformen är så tätt som möjligt innan förslutning den med en förening.
Fogtätning Hammare
< p> Fogtätning klubbor kan användas i stället för härdning järnklubbor. Vissa skeppsbyggare föredrar att använda en fogtätning hammare eftersom bomullen fogtätning är dunkade så kompakt att tejpning och färdigställande blir kortare arbete. Många människor föredrar precisionen av en härdande järn, though. Fogmassor klubbor kräver en noggrann swing eftersom de kan spricka skeppets trä. Använd aldrig en metall hammare på en wood fartyg - använd särskilda fogmassor klubbor
Sågar och Adzes

Sågar för träfartyg ibland kan likna knivar eftersom de viker inåt,. men de kräver ofta två personer för att dra kniven längs träet. Handla för sågar tillverkade av ljus, flexibel stål. Se till sawnuts som håller bladet på plats i verktyget är balanserade. Undvik elektriska sågar som kan skada skeppet. Traditionella handsågar är en specifik del av verktygstillverkning historia Shipwrights. Komplettera användning av en såg med en Skarvyxa för långa, breda snitt. En Skarvyxa ser lite ut som en yxa, men har en flackare lutning på dess blad. Det svängde i långa slag och är en lika viktig del av skeppsbyggare verktygslåda. Försök inte att ersätta den med en yxa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104354.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.