Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man rensar Mercruiser felkoder

Mercruiser är ett populärt märke för utombordare båtmotorer. En av de viktigaste faktorerna för framgång för Mercruiser motorer är att motorerna använder ett elektroniskt bränsle injektioner systemet (EFI). Eftersom EFI är datorstyrd, är motorn i stånd att utföra självdiagnostik och varna ägaren till problem genom att visa en numerisk felkod. Efter att reparationen som motsvarar koden, kommer båtägaren behöver använda en Mercruiser Scan Tool för att rensa felkoder från motorns dator. Saker du behöver
Mercruiser utombordsmotor
Mercruiser felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Park båten och stänga av motorn. Om båten använder en nyckel tändsystem, se till att nyckeln stannar i läge "Av" vid alla tidpunkter.
2

Lokalisera kontakten huvudet i slutet av kabeln som kommer ut ur Mercruiser Scan Tool. Använd pluggen huvudet att ansluta Scan Tool till kontrollboxen av båten motor. På de flesta Mercruiser båtar, kan kontrollboxen finns längst överst på motorn, på baksidan. Anslut kabeln till kontrollboxen.
3

vänta på att avsökningen redskap för att starta upp. Den Mercruiser Scan Tool kommer att börja driva upp när den är ansluten till båtens motor. Verktyget kommer att visa en serie av meddelanden som den slås på. När huvudmenyn har uppnåtts, ska orden "Marine EFI" kommer att visas, tillsammans med upp och ner navigeringspilar.
4

Tryck på "Ja"-knappen för att välja "Marine EFI" navigeringsalternativ .
5

vänta på att avsökningen redskap för att upptäcka vilken typ av motor du använder. Eftersom verktyget är ansluten till datorn, kan det få tillgång till information om vilken typ av motor och dess specifikationer. Om verktyget inte kan automatiskt identifiera din motor, kommer det fram en lista med alternativ. Fortsätt att trycka på nedåtpilen tills du ser din Mercruiser motor listan, tryck sedan på "Yes."
6

Gå till datorns rapporten historia. Efter val av motor och ange dess navigeringen trycker du på nedåtpilen fyra gånger tills navigeringsalternativ läser "Engine History." Tryck på "Ja"-knappen för att välja detta alternativ.
7

Klicka på "Ja"-knappen när scannern läser "timmar Display Engine."
8

Välj den första alternativet i nästa undermeny. Nästa meny börjar med "ECM Data," och kommer att innehålla upp och ner pilarna för navigering. Tryck på "Ja"-knappen för att välja "ECM-data."
9

Välj motordata. Du kommer att lägga fram en ny sub-navigeringsmenyn. Det första alternativet läser "huvudmaskin Data" och har upp och ner navigeringspilar visas. Tryck på "Ja"-knappen för att välja detta alternativ.
10

Bekräfta att du vill granska koderna. Den Mercruiser Scan Tool visas ett meddelande som frågar om du vill granska felkoder. Tryck på "Yes" för att bekräfta att det är den information du försöker komma åt.
11

radera data. Du kommer att tas till en ny undermeny, med det första alternativet läser "Aktiva fel." Tryck på nedåtpilen tre gånger, tills navigeringsalternativ läser "Erase All". Tryck på "Ja"-knappen för att välja detta alternativ och att radera alla koder från datorns minne.
12

Tryck på "Ja"-knappen för att återgå till huvudmenyn Navigering med möjlighet att läsa "Marine EFI. "
13

Koppla bort verktyget Mercruiser Scan och spara den för framtida bruk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104197.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.