Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Marine vs Bilradio för en båt

Marina ljudkomponenter är särskilt utformade för att fungera i en marin miljö. Normal bilstereo utrustning i allmänhet inte får utsättas för vatten, fukt eller stötar från rörelsen. Detsamma kan inte sägas för marina applikationer, där exponering för elementen är en regelbunden och rutinmässig förekomst. Även om du kan använda vanliga ljudutrustning i en marin tillämpning, kan livslängden på komponenterna vara extremt kort. Vatten Resistance och provtryck

Marine ljudutrustning är konstruerad för att motstå vattenskador från frekvent exponering för färsk eller saltvatten. Detta åstadkommes genom att säkerställa vattentäta eller betydande vattenmotstånd höljet designen, tillsammans med användning av rost och saltvatten resistenta komponenter. Typiska design funktioner inkluderar lackade kretskort, vatten-resistent faceplates och vattentät trådbundna fjärrkontroller. Wired fjärrkontroller kan du installera ljudutrustning i vattentäta avdelningar samtidigt ger tillgång via en fast vattentät styrenhet. Kontrollera rating av någon marin utrustning för att fastställa den individuella objektet rating vattenmotstånd.
Ultraviolet Resistance

Marin utrustning typiskt utsätts för många soltimmar under drift. Ultravioletta strålar från solljuset kan förstöra fronten av en mottagare som inte är skyddat. Marin utrustning kommer att beläggas med UV-resistent material i konstruktionen. Är utformade för att motstå korrosion orsakad av exponering till frisk
Korrosionshärdighet

Marine högtalarkablar och högtalare eller salt vatten. Ledningar ska strandsatta koppar eller konserverad. Stranded koppar ledningar består av många tunna trådar binds samman, vilket ger utrymme för stor flexibilitet i ledningar. Detta kommer att möjliggöra chock rörelser i en marin miljö utan att skada ledningarna.
Tillgänglighet
p Det finns en stor variation av marint ljudutrustning produceras av flera stora ljud företag som också tillverkar traditionella bilstereo, så en båt ägare inte kommer att krävas för att ta en chans på ett litet okänt företag. Du kan hitta marin ljudutrustning från online-återförsäljare, och på lokal ljudutrustning butiker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104545.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.