Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att skarva ändarna på ett rep

När ett rep bryter i två delar kommer att behöva bytas ut som eventuella reparationer inte kommer att vara lika stark. Ibland tillfälliga reparationer måste göras förrän en ny rep kan förvärvas, exempelvis vid havet när linan måste överleva tills båten är nästa i hamn. Denna typ av reparation kallas splitsning och innefattar vävning av två ändar av rep tillsammans. Saker du behöver
Cigarettändare
Eltejp
Marlin spik
Knife
Visa fler instruktioner
1

Separera de enskilda strängarna i båda ändarna av repet och riva det fem varv. De flesta linor har tre huvudlinjer kör hela vägen genom dem. Detta bör lämna sex olika trådar, tre från vardera änden av den brutna rep.
2

Täta ändarna av repet så att de inte fransar sig. Om det är syntetiskt rep smälta ändarna med en cigarettändare. För naturliga rep, fäst några eltejp på ändarna.
3

Knyt ihop trådarna med en grundläggande överhandsknop. Ta den övre stativ av ett rep, som kallas A1, och knut den med den nedre strängen av den andra änden, som kallas B1. Knyt A2 till B2, i mitten strängarna, och A3 till B3, de sista återstående delarna av rep.
4

Dra knut i mitten så de två ändarna fästs ihop och det finns tre delar av rep går i varje riktning.
5

Fäst strängarna från rep A till rep B. Weave A1 enligt B1 med marlin spik för att göra ett gap mellan repet strängarna. Sedan väver A1 över B2 och under B3 så det är nu en del av repet.
6

Upprepa det sista steget med A2 vävning i B2, B3 över och under B1. Sedan slutföra Ett rep skarv genom vävning A3 genom B3, över B1 och under B2.
7

Weave B-rep strängarna in i Ett rep med samma metod.
8 < p> Städa upp krydda genom att skära bort lösa ändar av repet och genom att rulla repet under fötterna för att ta bort klumpar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104673.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.