Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

DIY PVC Pipe Catamaran

De flesta PVC-röret katamaran byggare använder stor diameter 10 - och 12-tums rör för sina egna båtar. Medan större diameter rör är alltför kostsamt för många amatörer, kan mindre diameter tunn-gauge stuprör i geometriska buntar ge tillräckligt flotation och styrka för att möjliggöra byggandet av stora vattenskotrar. Deras symmetri och unikhet enbart locka en hel del uppmärksamhet på vattnet och av, vilket, förutom idrott, är tillräckligt skäl för den sanna innovatören att ge det ett försök. Design Strategy

Den stora fördelen med många mindre rör är att i händelse av bristning eller brott i ett förseglat rör, varvid återstoden bibehåller sin integritet. Fyra-tums PVC drainpipe har en innerdiameter av 4 inches. Dessa kan skarvas med 3-1/2-inch diameter Schedule 40 rör som interiör kopplingar och nästan vilken längd katamaran ponton kan konstrueras. En 15-fots avsnitt skulle ha en nedsänkt flotation av 75 pounds. Om halv-nedsänkt skulle varje 15-fotdel bära en användbar nyttolast av ungefär 38 pounds. I grupper om nio tuber på varje sida, skulle den totala användbara netto flotation vara mer än 600 kg., Tillräckligt för hela bygg-och två äventyrare. Total flotation är över 1200 pund. Pontonerna är 15 fot lång. De är mjukt böjd vid 13-fotpunkt, som ger en mjuk båge kurva och en mjuk ingång av pontonen för mötande vatten. Den 4-fot med 8-fots däck är konstruerat av ½-tums tjock tryckimpregnerat plywood i en slitsad 2-tums-by-4-tums tryckimpregnerat trä stud ram. <
Materials br>

Du behöver 27 4-tums diameter PVC 10-fot långa stuprör sektioner, 18 gavlar, en 10-fots längd Schedule 40 4-tums diameter röret, och 18 3-1/2- tums diameter Schema 40 ändkåpor att försegla de bakre öppningar. Tre 8-fot 2-tums-by-6-tums tryckimpregnerat träreglar och en 4-fot-by-8-fot ark tryckimpregnerat plywood består virket. Använd nylon band i fyra punkter för att hålla varje ponton tillsammans liksom till däckaggregat.
Fabrication

Skär åtta rören i 5-fot långa sektioner . Böj 10-fots sektioner på framsidan med något att värma med en värmepistol under ca 1 fot och böja kortsidorna upp på ungefär en 20-graders vinkel. Befästa 6-tums sektioner vid 3-tums led i de långa ändarna av de böjda rören. Sedan befästa de raka fem-fots sektioner på 3-tums stubbar. Håll lederna rakt att ställa in. Befästa 4-tums lock på framsidan och 3-1/2 tums lock innanför den bakre av rören. Bunta de nio tuber med remmar på varje sida i rader som följer, från toppen: en, två, tre, två, och en som uppgår till nio tuber varje sida. Den översta rören blir längre tillbaka. Montera den översta ramen trädäck och skär två uppsättningar rundor på de nedre 3 inches av de 2-av-6 dubbar för att behålla de flyter. Fäst flyter upp till däck med remmar och anpassa sina positioner noga.
Variationer

prova en större däck, eller vrid däcket i endera riktningen för att ändra katamaran skepnad . Ström kan vara segel eller liten utombordare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103495.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.