Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man fixar ett stenskott Hull

Varje båtägare vill ha sin båt för att se sitt bästa. När du får ett chip eller repor i båtens yta, inklusive skrovet, reparera det snabbt och korrekt. Med användning av gelcoat, en metyletylketonperoxid (MEKP) lösning, en polering förening och en rad sandpapper gryn, kommer du att göra det båt skada ett minne blott. Du bör kunna slutföra detta arbete inom en eftermiddag och få båten tillbaka på vattnet på nolltid. Saker du behöver
tidningen
Dremel Tool Review Tryckluft eller hårtork
Tape
Gummihandskar
Gelcoat
MEKP
smörpapper cup
Liten trä stick
Nail
Sandpapper, 320, 400 och 600 grit
Kratsning Möbler förening
polska
disktrasa
Visa fler instruktioner
1

Lay papper ner runt det område du kommer att arbeta på. Detta kommer att fungera som en skyddande barriär.
2

Använd en Dremel verktyg för att utjämna och lutning kanterna på chippet. Det bör inte finnas några vassa kanter eller avsatser när du är klar utjämning området.
3

Använd tryckluft eller en hårtork för att ta bort dammet från området du bara jämnas ut.

4

Place tejp runt omkretsen av slipade området. Detta kommer att fungera som skydd när du slipar området
5

Sätt gummihandskar på och häll gelcoat i ett vaxat papper kopp tills den når ¼ -. På ½ tum från botten av cup. Lägg fem till sju droppar av MEKP till denna blandning och rör om med en träpinne.
6

Använd änden av en spik att applicera gelcoaten blandningen. Fyll hela hålet, inklusive kanterna och strax utanför kanterna. På grund av krympning, fylla hålet med 25 procent mer än vad som behövs för att precis fylla hålet. Pop eventuella luftbubblor när de uppstår medan gelcoaten fortfarande är våt.
7

Låt gelcoaten härda i minst fyra timmar. Du vet att det har härdat ordentligt när du inte kan buckla ytan med en fingernagel. Medan du väntar på att torka, rengör det omgivande området med aceton och pappershanddukar.
8

Skär en bit av 320-grit sandpapper som du enkelt kan hantera. Slipa försiktigt bara gelcoated området i små cirklar, och se till att hålla ett öga på var du slipar. Regelbundet doppa sandpapper i vatten med några droppar diskmedel i den för att rengöra den. Som du slipa och nå samma nivå som den tejpade omkrets, torka området ofta med en tvättlapp så att du är fullt medveten om var du slipar.
9

Växla till 400-grit tills området är spolar ner på bandet. Ta bort tejpen omkretsen och byta till 600-grit för att jämna hela området ut.
10

Buff det slipade området med en polering förening och en ren handduk. Använd små mängder av kratsning föreningen i taget. Avsluta området med möbelpolish att lägga en fin glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104314.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.