Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar gelcoat Krackelering

Gelcoat krackelering uppstår när lagret av gelcoat blir spruckna eller brutna men glasfiber undertill förblir oskadade. Gelcoat är en tjock glasfiber färg som används som en skyddande beläggning över glasfiber samt av kosmetiska skäl. Krackelering måste repareras så snart som möjligt för att undvika skador på glasfiber gelcoaten skyddar. Den skadade gelcoat måste slipas bort och ersattes med färskt gelcoat att täta ytan från vatten och andra föroreningar. Saker du behöver Flighter Palm sander
80-slippapper
300-grit sandpapper
Rags
Aceton
liten hink
Catalyst
måla omrörare
Felt rulle
båtvax
Electric buffert
Visa fler instruktioner
1

Sand direkt på krackelering tills den skadade gelcoat avlägsnas helt. Använd en palm slipmaskin med 80-slippapper för att ta bort den skadade gelcoat och sedan byta till 300-grit för att jämna ut området ut.
2

Torka området rent, med en trasa fuktad med aceton för att avlägsna damm och rester som kan påverka gelcoat s obligationen.
3

Häll den mängd gelcoat du behöver för reparation i en liten hink. Tillsätt 1 till 2 procent katalysator för gelcoat och blanda det med en paint omrörare.
4

Applicera gelcoat på det drabbade området, med en 4-tums filtrulle. Låt det första lagret börjar bli klibbig och tillämpa det andra skiktet. Fortsätta att tillämpa lager av gelcoat tills det område du slipat byggs upp igen till den omgivande gelcoaten. Låt gelcoaten härda i två till tre timmar.
5

Applicera ett tjockt lager av båt vax till reparation och låt den torka. Buff ut det reparerade området, använda en elektrisk buffert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103582.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.