Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vill kolla en gas Skickar Unit

En fungerande sändarenhet kan vara skillnaden mellan en trevlig dag på sjön med båten och är strandsatta utan ström. Utan en gas sändande enheten kommer bränslemätare fungerar inte och det enda sättet att veta hur mycket bränsle som finns i tanken är att visuellt inspektera den, en utmanande och irriterande uppgift när du är redan på gång. Många auto och tillverkare marina har utvecklat åtkomstpanelerna så att du kan enkelt ta bort den sändande enheten utan att ta bort bensintanken. Saker du behöver
Ohmmeter
12-volts strömkälla
Skruvmejselsats News: Test ljus och glödlampa
kablar Jumper
Visa fler instruktioner
1

Öppna luckan till den sändande enheten. Konsultera fordonets handbok för anvisningar som de är på olika platser i olika fordon.
2

Avlasta trycket i bensintanken med övertrycksventil.
3

Anslut en bygel kabel från bilens positiva batterikabeln på prov ljus och beröra marken tråd av ljuset till bensintanken. Om lampan lyser, har tanken en god jordkontakt.
4

Anslut jordledningen av ljuset till fordonets chassi eller jordanslutning. Anslut strömkällan till den positiva tråden in den sändande enheten vid tändningen därefter på den sändande enheten terminal. Om lampan lyser, då den sändande enheten får ström.
5

Koppla bort batteriet från fordonet och ta bort den sändande enheten. De flesta moderna sändarenheterna hålls i av skruvar och ligger på toppen av gastank.
6

Ställ utbudet på ohmmeter att läsa de lägsta och högsta resistanser den sändande enheten. Detta intervall varierar med varje modell, men enligt aa1car hemsida, är det låga värde som motsvarar en full tank runt 8 ohm och det höga värdet är cirka 73 ohm.
7

Anslut ohmmeter leder till de positiva och negativa polerna på den sändande enheten. Håll den sändande enheten vertikalt så att flottören är hela vägen ner i röret, motsvarande en tom tank. Vrid ohmmeter på och kontrollera mätningen ligger nära den högt resistansvärde. Skjut flyta upp röret och kontrollera att motståndet värdet går ner som flottören rör sig och att värdet när flottören är på toppen av röret matchar den lägsta angivna motståndet. Om flottören inte rör sig eller om motståndet inte ändras när flottören rör sig upp och ner, måste du byta ut den sändande enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103953.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.