Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Polyeten Vs. Aluminium gastankar

Bränsletankar av polyeten plast och aluminium är de två mest populära typer av båtar . Det finns även glasfiber och rostfria tankar , men de är mindre vanliga . Polyeten och aluminium vardera har vissa fördelar och ditt val beror på vilka faktorer som har en högre prioritet för dig . Hållbarhet

En av de största fördelarna polyeten tankar har är att de inte är föremål för korrosion , en viktig fråga på båtar , särskilt oceangående sådana. Aluminium korroderar alltid över tiden och måste bytas ut när det blir illa nog . Dock är tjockare aluminium tankar är mer resistenta mot korrosion , även om de fortfarande inte kan konkurrera med polyeten tankar . Men aluminium tankar tenderar att vara starkare och därmed mer motståndskraftig mot skador .
Typer

Ett av de största problem med polyeten tankar är många av dem inte kan användas tillsammans med vissa typer av gas . Till exempel bör polyeten tankar som inte har klassade för diesel inte användas med dieselmotorer . Aluminiumtankar , å andra sidan , kan hålla en vanlig båt bränsle .
Kostnader

Polyetylen tankar är oftast billigare medan aluminium tankar är betydligt dyrare . Eftersom de också längre på grund av deras motstånd mot korrosion , behöver de inte bytas så ofta . Aluminium tankar som är tjockare tenderar också att kosta mer än vanliga aluminium tankar . Om kostnaden är den viktigaste faktorn , polyeten tankar är en klar vinnare .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104133.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.